Ce evenimente au loc în Bucureşti în weekend-ul de Rusalii

Alexa Serdan    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
14/06/2019, 19:14
Ce evenimente au loc în Bucureşti în weekend-ul de Rusalii
În weekend-ul acesta bucureștenii au parte de multe evenimente Sursa foto: tvr.ro

FANATIK.RO vă recomandă unde să vă petreceți weekend-ul 15 – 16 iunie având în vedere că luni, 17 iunie românii au liber de la stat cu ocazia Rusaliilor. Așadar, avem parte de un weekend prelungit și evenimente pe măsură.

Care sunt evenimentele din weekend-ul acesta

Street Delivery debutează încă de vineri, 14 iunie sub motto-ul ”Poezia e în stradă”. Bucureștenii vor avea parte de instalații, ateliere de creație, dezbateri, filme, concerte, dar și artă stradală. Și toate acestea se desfășoară pe cea mai frumoasă stradă din Capitală, strada Arthur Verona, din zona Universității, în perioada 14 – 16 iunie. Strada devine o metaforă urbană pentru numeroase proiecte care îți propun să găsească cea mai frumoasă rimă. Intrarea este liberă.

Street Food in the Park, ediția de vară așteaptă iubitorii de voie bună și iarbă verde în spatele mall-ului Park Lake. În perioada 14 – 16 iunie iubitorii de fast-food se vor delecta cu preparate delicioase precum burgeri, sandwich-uri, clătite, frigărui, pulled pork, pizza napoletană, dar și cu băuturi răcoritpare sau un pahar de Prosecco. Și toate astea pe muzica celor de la The Motans (vineri), Șuie Paparadude (sâmbătă0 și Mihail (duminică). Accesul este gratuit.

oameni in parc
În Bucureşti, weekendul de Rusalii vine cu numeroase evenimente. foto: bucurestifm.ro

Ce se organizează în Bucureşti în weekendul de Rusalii

Retrospectiva TIFF 2019 la București vă prezintă o serie de 20 de filme care vor rula la Cinema Elvire Popesco, în perioada 11 – 16 iunie. Doar aici pot fi vizionate filme care au câștigat premii precum: Monos (Trofeul Transilvania), Copilul problemă (Premiul Publicului), Dama de cupă (Premiul pentru cea mai bună regie). În plus, festivalul este dedicat și copiilor care vor viziona filme pentru vârsta lor. Prețul biletelor le găsiți pe site-ul elvirepopesco.ro.

Noaptea Statuilor Vivante reprezintă un eveniment încărcat de istorie la care participă actori din țări precum Olanda, Portugalia, SUA, Israel, Anglia, Spania și Serbia. Costumați ca-n secolele trecute, actorii mimează povești din toate timpurile. Festivalul debutează pe 14 iunie, pe aleile Grădinii 22, sâmbătă statuile vivante se mută în parcul Alexandru Ioan Cuza (15 iunie) și duminică, 16 iunie în Parcul regele Mihai I.

Festivalul Amintiri din Copilărie revine și anul acesta în Parcul Tineretului din Capitală, în perioada 14 – 16 iunie. Timp de 3 zile, cei mici însoțiți de părinți, bunici, unchi sau mătuși se vor bucura de peste 100 de activități creative, disctractive și interactive. Organizatorii festivalului promit spectacole de teatru, concerte, jocuri, ateliere de creație, instalații cu mecanisme năstrușnice, dar și numeorase numere de magie sau momenete de animație. Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×