Ce este cupa menstruală și cum se folosește! Are un rol important în protejarea tuturor femeilor de boli

Alexandra Chivu   
în Stiri mondene
19/03/2019, 16:32
Ce este cupa menstruală și cum se folosește! Are un rol important în protejarea tuturor femeilor de boli GALERIE FOTO
Ce este cupa menstruală și cum se folosește!

Femeia recunoaște acum perioada menstruației ca un disconfort, dar nu prepoderent organic, ci mai mult estetic. Astfel, câteva zile pe lună, toate deciziile și activitățile zilnice se rotest în jurul acestui fenomen, anume: cum să îți adaptezi azi absorbantul pentru a fi mai confortabilă, cum să faci baie, cu ce te îmbraci, ce scuze să folosești pentru a nu merge la diferite întâlniri, iar lista poate continua până la nesfârșit.

Cupa menstruală, o invenție care există din anii 30 în Statele Unite

Însă, pentru rezolvarea tuturor acestor ”probleme” s-a lucrat intensiv. Spre exemplu, tamponul intravaginal, care poate fi folosit și în piscină, dacă sângerarea nu este abundentă. De asemenea, dacă multiplele tipuri de absorbante și tampoane se bucură astăzi de o mediatizare în rândul femeilor, situația nu stă la fel și când vine vorba despre o altă invenție, anume cupa menstruală.

Ce este cupa menstruală și cum se folosește! Are un rol important în protejarea tuturor femeilor de boli
Cupa menstruală vine în ajutor în special mămicilor

Interesant este faptul că acest dispozitiv există pe piață încă din anii 30 în Statele Unite și, cu toate acestea, până acum, nu multă lume a auzit de el sau văzut în reclame la televizor sau chiar în revistele pentru femei.

Cum se folosește

Cupa menstruală este un dispozitiv din silicon medicinal, în forma unui clopoțel, care se introduce în vagin în timpul menstruației și colectează sângele eliminat. Însă, poate tocmai forma și felul cum lucrează acestea aduce la scepticism din partea femeilor, căci nu multe și-ar dori să aibă un păhărel în vagin și să-l mai și țină acolo pe parcursul întregii zile.

Pe piață există multe produse de acest gen, de la firme diferite, iar majoritatea sunt produse din silicon și au fosta unul clopoțel care se poate plia. De asemenea, acesta este produs într-o varietate de culori și mărimi, care le este de ajutor mamelor. Partea bună constă în faptul că acesta colectează mai mult sânge decât un absorbant sau un tampon obișnuit și, mai mult, poate fi ținut în vagin până la 12 ore fără riscul de a păta lenjeria.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×