Ce e bine să faci și ce nu de Sfântul Andrei. Are legătură cu ce se va întâmpla în 2020

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
29/11/2019, 22:31
Ce e bine să faci și ce nu de Sfântul Andrei. Are legătură cu ce se va întâmpla în 2020
Ce e bine să faci și ce nu de Sfântul Andrei. Sursa foto: nationalgeographic.com

ȘTIRIMONDENE.FANATIK.RO îți spune ce e bine să faci și ce nu în noaptea de Sfântul Andrei pentru a fi sănătos tot anul ce vine și pentru ca familia să prospere din toate punctele de vedere! Cel mai mare păcat este să muncești în ziua Sfântului Andrei!

Ce e bine să faci și ce nu de Sfântul Andrei

Sfântul Andrei este printre primii apostoli chemați să-l urmeze pe Isus Hristos. Împreună cu fratele său Petru l-au urmat pe Isus Hristos chiar de la început. Au fost chiar martori la botezul lui Isus în apele Iordanului.

A fost martor la minunile făcute de Fiul lui Dumnezeu pe pământ și a văzut toate chinurile la care Isus a fost supus în ultimele sale zile pe pământ. S-au bucurat nespus însă atunci când Isus a înviat și le-a spus să meargă în toate colțurile lumii pentru a propovădui cuvântul său.

Dacii au fost creștinați de Sfântul Andrei. Aceștia au fost martori la minunile sale, iar acestea au fost transmise prin viu grai din generații în generații. poporul român știe astfel să treacă cu bine de Noaptea Sfântului Andrei, când pe pământ umblă spiritele rele. Vârcolaci, strigoi sau răul pur pot fi întâlnite pe pământ în această noapte plină de mister.

Usturoiul ține departe spiritele rele în noaptea Sfântului Andrei

De Sfântul Andrei, tradiția populară spune ce e bine să faci și ce nu de Sfântul Andrei! Trebuie să ungem ușile și ferestrele cu usturoi, pentru a ține departe spiritele rele. Trebuie să nu muncim de ziua Sfântului. Din moși strămoși, gospodinele își apără gospodăria și familia întorcând paharele și farfuriile cu gura în jos. Astfel, spiritele rele se spune că sunt ținute departe.

Tot de Sfântul Andrei, gospodarii pun la încolțit grâu, care le va arăta cât de bogată va fi recolta anul ce vine, dar și cât belșug și sănătate va avea familia sa. Se spune că dacă în această noapte este senin și cald, iarna va fi una blândă. În schimb, ne va aștepta o iarnă cu troiene, dacă în această noapte plouă sau ninge.

Tot în această noapte, fetele nemăritate își pot vedea ursitul. Fetele care vor să-si vadă ursitul trebuie să stea goale între două oglinzi, la miezul nopții, cu două lumânări aprinse în mână. În oglinda din spate vor vedea scene din viitorul lor, inclusiv chipul celui care le va fi ursit. Tot în această noapte, fetele își pot visa ursitul dacă în pun sub pernă un fir de busuioc.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×