Ce beneficii primesc românii de Crăciun şi Revelion de la angajatori: bonusuri şi bani

Victor Anghel   
în Stiri de ultima ora
16/12/2018, 15:16
Ce beneficii primesc românii de Crăciun şi Revelion de la angajatori: bonusuri şi bani GALERIE FOTO
Ce beneficii primesc românii de Crăciun şi Revelion de la angajatori: bonusuri şi bani

Sărbătorile de iarnă ne bat la ușă, iar unii dintre angajații români își freacă mâinile de bucurie, pentru că știu că de Crăciun și Revelion primesc bonusuri și bani de la angajatori. Din nefericire însă, numărul firmelor care le oferă angajaților beneficii pentru sărbătorile de iarnă a scăzut în 2018 în comparație cu anii trecuți. Un studiu recent arată că una din trei firme mai oferă prime și cadouri de sărbători.

“Dacă oferi apă la birou, nu mai e considerat un beneficiu de către angajați. La fel și cafeaua, dacă oferi permanent angajaților, nu o mai privesc ca un beneficiu. Orice lucru pe care îl oferi pe termen lung este luat de angajați ca pe un lucru normal, deși poate în alte părți nu există beneficiul respectiv”, a declarat Bogdan Badea, directorul general al eJobs România în cadrul unui interviu oferit pentru Libertatea.

Ce beneficii primesc românii de Crăciun şi Revelion de la angajatori

Potrivit rezultatelor unui studiu realizat de eJobs România, cel mai mare portal de recrutare de forță de muncă  din România, 43% din angajatori nu oferă deloc beneficii extrasalariale de sărbători, iar bani sau alte beneficii oferă aproximativ 30% dintre companii. Explicația specialiștilor este simplă: firmele sunt forțate de condițiile de pe piața muncii să ofere beneficii permanente angajaților, nu doar cu ocazia sărbătorilor. În afară de primele în bani, angajatorii organizează petreceri anuale pentru angajați sau serbări pentru prichindeii acestora.

Printre beneficiile permanente se numără: tichetele de masă, abonamente la clinici de sănătate, abonamente la sală, cafea gratis, fructe sau cărți. Același studiu mai arată că valoarea acestora variază între 200 și 1.000 de lei.

La final de 2018, una din trei firme mai oferă prime și cadouri de sărbători, potrivit unui studiu

De asemenea, în categoria beneficiilor permanente mai intră: tichetele-cadou și ticheteșe de vacanță, devenite o tradiție în unele firme din România.

“Beneficiile care se oferă de Paște și de Crăciun se transformă în beneficii permanente. Și nu neapărat întotdeauna salarial mai multe lucruri decât o simplă primă de Crăciun sau primă de Paști. Astfel, companiile alocă din ce în ce mai mult buget pe zona de beneficiie. Ca să atragi candidați, trebuie să oferi mult”, a mai spus Bogdan Badea

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×