Ce avere are Viorica Dăncilă! Azi, prim-ministrul împlinește 55 ani! Transmite-i un mesaj

Victor Anghel   
în Stiri de ultima ora
16/12/2018, 10:16
Ce avere are Viorica Dăncilă! Azi, prim-ministrul împlinește 55 ani! Transmite-i un mesaj GALERIE FOTO
Ce avere are Viorica Dancilă! Azi, prim-ministrul împlinește 55 ani

Viorica Dăncilă are motiv de sărbătoare astăzi! Cel mai controversat prim-ministrul al României împlinește vârsta de 55 de ani, iar acest moment i-a făcut pe mulți să se întrebe cât de mare este, de fapt, averea sa. Din nefericire, ziua de naștere îi este umbrită sărbătoritei de probleme serioase cu legea. A fost denunţată pentru fapte din perioada în care activa la Bruxelles. Înainte de a conduce Guvernul, Dăncilă a avut două mandate de europarlamentar. Stiripesurse.ro relatează că ar fi vorba despre o posibilă nedeclarare a deconturilor de deplasare.

“Din interpretarea sistematică a dispoziţiilor legale incidente, potrivit Anexei nr. 1 la Legea nr. 176/2010, declaraţia de avere se va completa la toate rubricile prevăzute de formularul în cauză, nedeclararea, în declaraţia întocmită a cuantumului veniturilor declarantului, ale soţului/soţei, constituind contravenţie şi sancţionându-se cu amendă de la 50 Lei la 2.000 Lei”, arată IPP într-un comunicat de presă citat de g4media.ro.

Ce avere are Viorica Dancilă! Azi, prim-ministrul împlinește 55 ani

Potrivit informațiilor oferite în declarația de avere, pe Viorica Dăncilă ziua de naștere din acest an o prinde cu multe zerouri în cela 11 conturi pe care le are, dar și terenuri, locuințe și bijuterii. De când deține funcția de premier al Românei, adică din 29 ianuarie 2018, Viorica Dăncilă a strâns 50.000 de lei, într-un depozit bancar deschis la Raiffeisen.

Salariul prim-ministrului României este de 15.950 lei brut, pe lună. Ea are 11 conturi și depozite în bănci, în lei, euro și dolari, care cumulează aproape 70.000 de euro dar, și 17.000 de dolari. Social-democrata are două terenuri intravilane: unul la Predeal și altul în comuna gorjeană Giurgița, obținute prin cumpărare și moștenire de la părinți. Tot în județul Gorj, ea deține și un teren agricol de 2 hectare.

Viorica Dăncilă are două apartamente în Videle și Ploiești, primul cumpărat în 1999, iar al doilea, moștenit în 2016; o casă de locuit în Giurgița, tot moștenire, și o casă de vacanță la Predeal. Șefa Guvernului mai are un autoturism Volkswagen Passat din 2014 și bijuterii în valoare de5.000 de euro.

În calitate de europarlamentar, Viorica Dăncilă a câștigat anul trecut 79.932 de euro. Soțul premierului este manager la OMV Petrom. Cristinel Dăncilă a câștigat un salariu de 343.554 de lei.

Gabriela Firea împreună cu soțul său și, Viorica alături de partenerul ei de viață, Cristinel Dăncilă

Gafe memorabile făcute de premierul Viorica Dăncilă

În rândurile de mai jos sunt doar câteva dintre cele mai cunoscute gafe făcute de Viorica Dăncilă:

– În cadrul unei ședințe de Guvern, Dăncilă a spus “20-20” în loc de “2020”.

– A spus de șase ori “imunoglobină” în loc de “imunoglobulină”, tot în timpul unei ședințe a Executivului.

– I-a numit pe oponenții PSD: “autiști”, declarație care i-a și adus numeroase plângeri la CNCD.

– Cu altă ocazie, Premierul a spus: “Putem spune, pe scurt, că reducem democrația… ăăă… reducem birocraţia”.

– A pronunţat de trei ori “Boing” numele companiei “Boeing”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×