Ce a apărut pe internet după moartea lui Alexandru Darie. Utilizatorii sunt în şoc. Mesajele de condoleanţe curg în valuri

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
18/09/2019, 16:50
Ce a apărut pe internet după moartea lui Alexandru Darie. Utilizatorii sunt în şoc. Mesajele de condoleanţe curg în valuri
Lumea teatrului, șocată de moartea lui Alexandru Darie. Sursa foto: digi24.ro

O veste tristă a căzut astăzi ca un trăsnet peste întreaga suflare a teatrului românesc. A murit regizorul Alexandru Darie, fiul marelui actor Iurie Darie și directorul Teatrului Bulandra din București. Acesta suferea de o boală nemiloasă, ciroză, fiind inclus pe listele de transplant hepatic. În ultimele zile, starea i s-a agravat, fiind internat la Institutul Clinic Fundeni, cu o complicație la plămâni. De îndată ce informația a devenit oficială, în mediul online au apărut numeroase mesaje de condoleanțe din partea celor care l-au cunoscut și apreciat.

Mesajele de condoleanțe curg în valuri

Nu cu mult timp în urmă Ducu Darie a părăsit această lume… Dumnezeu să-i înalțe sufletul și să-l țin în a Lui lumină!”, „Drum linistit, Ducu Darie!”, „Ne-a părăsit regizorul ALEXANDRU DARIE. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Mulțumim că ne-ai fost, DUCU DARIE!”, sunt doar câteva dintre mesajele celor îndurerați de pierderea marelui regizor.

La rândul său, Lucian Mândruță s-a declarat șocat de această pierdere pe care a suferit-o atât scena teatrului, cât și cultura țării noastre în general, adresând tuturor îndemnul de a merge la „Colorianus”, unul dintre cele mai apreciate spectacole puse în scenă de marele regizor.

Alexandru Darie era directorul Teatrului Bulandra și unul dintre cei mai cunoscuți regizori români. Sursa foto: viva.ro
Alexandru Darie era directorul Teatrului Bulandra și unul dintre cei mai cunoscuți regizori români. Sursa foto: viva.ro

Lucian Mândruță, îndurerat de moartea lui Alexandru Darie

Ducu Darie s-a dus. Mergeți să vedeți „Coriolanus” la Bulandra, ca să înțelegeți cu adevărat pierderea. Dar cea mai impresionantă moștenire pe care ne-o lasă Ducu e chiar moartea lui. A murit de ciroză. Avea nevoie de un ficat nou. Era pe lista de transplant. Era un mare regizor, șef la Bulandra… vă imaginați că știa tot Bucureștiul, da? Ei bine, Ducu nu s-a băgat în față. Nu s-a băgat în față la coadă pentru viață.

A murit cu ficatul lui, cuminte, la coada la care stăteau atâția și atâția necunoscuți, necelebri, poate și netalentați… Dincolo de lecția de artă pe care ne-a predat-o când trăia, Ducu ne-a lăsat-o pe asta. Lecția egalității în fața morții. Și a modestiei de a nu trăi în plus, pe timpul vieții altora…”, a scris jurnalistul pe contul său de Facebook.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×