Ce a aflat Nicolae Ceaușescu înainte cu 11 zile să moară! Marea greșeală făcută în 1989

Silviu Ghering    Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
22/02/2019, 23:37
Ce a aflat Nicolae Ceaușescu înainte cu 11 zile să moară! Marea greșeală făcută în 1989 GALERIE FOTO
Greșeala făcută de Nicolae Ceaușescu înainte să moară

Constantin Anghelache, fostul președinte al lui Dinamo, a dezvăluit că Nicolae Ceaușescu a fost avertizat în decembrie 1989 de germani să schimbe categoric modul în care conduce România, existând un risc major să fie eliminat de pe scena politică. Anghelache susține că fostul președinte al Republicii Socialiste România a primit avertismentul respectiv pe data de 14 decembrie 1989, cu două zile înainte de declanșarea protestelor de stradă la Timișoara și cu 11 zile înainte ca acesta să moară (a fost împușcat pe 25 decembrie 1989).

„Ceaușescu a refuzat să creadă în realitatea pe care i-au transmis-o nemții. I-au transmis să fie atent că va cădea. I-au spus asta în 14 decembrie 1989”, a declarat Constantin Anghelache la GSP Live.

Greșeala făcută de Nicolae Ceaușescu înainte să moară

Fostul președinte al clubului Dinamo este de părere că Nicolae Ceaușescu nu a beneficiat de sprijin extern în 1989 pentru că reușise să facă din România o țară care nu avea datorii externe, ba mai mult, avea de recuperat mari împrumuturi acordate unor țări africane și arabe, ce i-ar fi asigurat un important excedent valutar, cu care intenționa să creeze la București o mare bancă internațională, sprijinit și de marea finanță din bogata lume arabă, care să concureze FMI și Banca Mondială, greșeală fatală, astfel încât niciun lider politic nu a avut interesul să îl susțină.

Nicolae Ceaușescu susținea că România ar fi avut dușmani externi
Nicolae Ceaușescu susținea că România ar fi avut dușmani externi

„Aș avea două dezamăgiri din acea perioadă. Una din 14 decembrie că cine trebuia n-a ascultat. Lui Ceaușescu i se cerea să facă o schimbare categorică și n-a vrut să facă niciuna. El a făcut o mare eroare în existența lui. Prima a fost că am rămas singura țară de pe glob fără datorii externe. Pe el n-a avut cine să-l mai apere din exterior pentru că nu mai avea nimeni de luat bani de la noi”, a mai spus Anghelache.

În ultimul discurs susținut înainte să moară, Nicloae Ceaușescu a spus că a existat o campanie împotriva României, care face parte „dintr-un plan mai general împotriva independenței și suveranității popoarelor – a acelor popoare care nu vor dominația străină și sunt gata să-și apere cu orice preț, inclusiv cu arma în mînă, independența, dreptul la o viață liberă”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×