Caz șocant în Spania! A intrat cu mașina în biserică, spunând că este posedat de diavol

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
10/01/2020, 21:03
Caz șocant în Spania! A intrat cu mașina în biserică, spunând că este posedat de diavol
Acesta este autoturismul cu care șoferul a intrat în biserică, susținând că este posedat de diavol. Sursa foto: Twitter

Un șofer a intrat cu mașina într-o biserică din localitatea spaniolă Soneca, spunându-le tuturor celor prezenți că este posedat de diavol. Aflat la volanul autoturismului său, bărbatul a spart, pur și simplu ușa lăcașului de cult și a pătruns până aproape de altar.

A intrat cu mașina în biserică pe motiv că ar fi posedat de diavol

Potrivit polițiștilor spanioli citați de Daily Mail, în momentul în care aceștia au ajuns la fața locului, individul se afla chiar lângă altar, susținând că este singurul loc ferit de puterea diavolului. Presa iberică notează că șoferul s-ar fi aflat sub influența unor substanțe halucinogene.

De remarcat este faptul că bărbatul nu a reușit să spargă din prima ușile de lemn ale bisericii, având nevoie de mai multe încercări. Speriate de zgomotul puternic, persoanele care se aflau în acel moment în zonă au crezut că bărbatul a făcut accident și s-au grăbit să îl ajute, însă acesta a coborât geamul autoturismului și a început să îi certe. Chiar dacă nu s-a ales cu răni grave în urma incidentului, autorul a fost transportat la spital pentru a fi supus unor investigații medicale.

Un preot cunoscut ne învață cum să ne dăm seama dacă cineva este posedat

Mulțumită preotului Cipriano de Meo, de acum ne vom putea da seama dacă o persoană este posedată de Diavol, chiar dacă nu recunoaște acest lucru. Părintele deține o școală de exorcism și este de părere că știința poate trata tulburările psihice, motiv pentru care și-a îndreptat atenția asupra demonilor din jurul nostru.

Potrivit acestuia, secretul constă în rugăciune. Mai concret, în timp ce preotul se roagă pentru persoana respectivă, aceasta va avea anumite reacții specifice dacă în interiorul său se află o prezență demonică. Vorbim aici despre expresii faciale, cuvinte amenințătoare, gesturi neobișnuite, sau chiar blasfemii la adresa lui Dumnezeu și Fecioarei Maria.

În Creștinismului Catolic se face o distincție clară între tulburările psihice și cele posedate: „Exorcismul este orientat către alungarea demonilor sau către eliberarea de sub posesia demonică prin autoritatea spirituală pe care Iisus Hristos a investit-o în Biserica Sa„, a declarat preotul.

Bolile, în special cele psihice, sunt cu totul alt domeniu; tratarea lor este o preocupare a științei medicale„, a mai adăugat acesta.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×