Cauza apariției coronavirusului chinez în România, dezvăluită de Adrian Streinu – Cercel. Medicul despre virusul mortal: ”Acesta s-a recombinat”

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
26/01/2020, 14:11
Cauza apariției coronavirusului chinez în România, dezvăluită de Adrian Streinu – Cercel. Medicul despre virusul mortal: ”Acesta s-a recombinat”
Ce spune medicul Adrian Streinu - Cercel despre coronavirusului periculos din China. Sursa foto: Hepta.ro

Unul dintre cei mai apreciați și cunoscuți medici din România a dezvăluit care este cauza apariției coronavirsului din China pe teritoriul țării noastre. Doctorul Adrian Streinu – Cercel susține că acest virus periculos s-a recombinat și de aceea a devenit atât de agresiv.

Ce spune medicul Adrian Streinu – Cercel despre apariția coronavirusului în România

Medicul și managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București, Adrian Streinu – Cercel, a discutat la un post de televiziune despre coronavirusul din China care a dus la moartea mai multor persoane. Doctorul este de părere că acesta a ajuns în țara noastră pentru că face parte dintr-o categorie foarte largă.

„Coronavirus este o familie foarte mare, e ditamai familionul și se găsește peste tot în lume, inclusiv în România. Și noi avem coronavirusurile noastre”, a dezvăluit medicul Adrian Streinu Cercel, relatează digi24.ro.

Coronavirusul din China s-a ”recombinat” și a devenit extrem de agresiv

În plus, medicul susține că acest coronavirus se găsește și în România pentru că fiecare țară din această lume are coronavirusurile sale. Adrian Streinu – Cercel a mai adăugat că acest coronavirus s-a recombinat cu alți viruși și de aceea este atât de puternic și rezistent.

„Partea proastă este că acesta s-a recombinat, a căpătat noi valențe din punct de vedere al agresivității cu care acționează asupra corpului uman și respectiv a ceea ce poate să genereze din punct de vedere al insuficiențelor de organe”, a mai adăugat doctorul, potrivit sursei menționate.

Totodată, cadrul medical a dezvăluit și de unde vine acest coronavirus. Managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” a mărturisit că acest virus periculos nu este specific omului, ci mai degrabă animalelor, dar pentru că alimentele nu au fost procesate aceste microorganisme au făcut saltul către alte specii.

Medicul a mai spus că locuitorii din Wuhan, China, au intrat în contact cu acest virus periculos în momentul în care manipulau șerpii vii, nu fripturile care au ajuns în farfurii. Pentru că aceștia nu au avut grijă la igienă și nu s-au spălat pe mâini imediat au intrat în contact direct cu secrețiile șerpilor.

„Deci, manipularea produselor de carne crudă – indiferent că vorbim de liliac, că acolo se vând și lilieci în piețe, șerpi, tot felul de gângănii, toate chestiile astea pot fi contaminate, pentru că au secreții pe ele. Secreția este cea care conține virusul, nu carnea în structura ei”, a mai spus Adrian Streinu – Cercel.

Cum afli dacă ai fost infectat cu coronavirusul din China

Coronavirusul din China seamănă extrem de mult cu virusul gripal doar că cele două fac parte din familii complet diferite. Așa se face că în situația în care o persoană a contactat virusul periculos  are pentru prima dată câteva simptone false de gripă, dar apoi se schimbă situația.

Virusul mortal se transmite pe calea aerului și generează un sindrom respirator, cu tuse foarte puternică și iritativă. În plus, această infecție cu coronavirus se poate transmite foarte ușor și prin intermediul suprafețelor.

Concret, dacă o persoană care are acest virus tușește și pune mâna la gură, iar apoi pune mâna pe o masă, persoana care va veni în urma sa și va sta la masa respectivă se va contamina imediat cu acest virus periculos.

Ultimul bilanț al noului tip de coronavirus din China a dus la moartea a 41 de persoane și infectarea a 1.400 de oameni la nivel mondial. Din păcate, situația este din ce în ce mai alarmantă pentru că virusul periculos se răspândește cu repeziciune.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×