Câți bani primeau pe an Meghan Markle și Prințul Harry de la Regina Elisabeta. Au pierdut o sumă uriașă după ce au părăsit Casa Regală

Claudiu Ilie   
în Stiri mondene
11/02/2020, 12:04
Câți bani primeau pe an Meghan Markle și Prințul Harry de la Regina Elisabeta. Au pierdut o sumă uriașă după ce au părăsit Casa Regală
Câți bani primeau pe an Meghan Markle și Prințul Harry de la Regina Elisabeta. Au pierdut o sumă uriașă după ce au părăsit Casa Regală. Sursa foto: Hepta

Vestea că Meghan Markle și Prințul Harry au decis să facă un pas în spate în ceea ce privește Casa Regală a șocat lumea întreagă. La scurt timp după anunț, s-a aflat și câți bani primeau aceștia de la Regina Elisabeta, iar suma pe care au pierdut-o odată cu renunțarea la titlurile regale este uriașă.

Salariul pe care Meghan Markle și Prințul Harry îl primeau de la Regina Elisabeta

Meghan Markle și Prințul Harry  primeau, în calitate de membri seniori ai Casei Regale din Marea Britanie, un salariu de la Regina Eliabeta, bani care proveneau în mare parte de la contribuabilii britanici.

Chiar dacă nimeni nu are acces la cheltuielile legate de acest lucru, unele voci spun ducii de Sussex primeau peste 3 milioane de dolari pe an de la Regina Elisabeta.

În aceste calcule nu au fost incluse cheltuielile cu renovarea Frogmore Cottage, reședința celor doi, sumă care s-ar ridica la 3 milioane de dolari.

Regina Marii Britanii anunța, la începutul anului, că Meghan Markle și Prințul Harry au decis că se retragă din postura de membri seniori ai Casei Regale și să restituie sumele cheltuite pentru renovarea casei în care au locuit.

Ducii de Sussexx nu vor mai putea folosi titlurile regale

Odată cu retragerea din familia regală, ducii de Sussex își pierd titlurile regale și nici nu vor mai avea acces la fondurile publice pentru îndatoririle regale, anunța BBC.

Întrucât reședința celor doi din Marea Britanie va rămâne tot vila Frogmore Cottage, cei doi vor înapoia Reginei banii folosiți pentru renovarea locuinței.

Palatul Buckingham a anunțat că ducii de Sussex nu o vor mai putea reprezenta pe Regina Elisabeta a II-a în mod oficial, iar ducii de Sussex au înțeles și că trebuie să renunțe la îndatoririle regale, inclusiv cele militare.

„Cu binecuvântarea Reginei, cei doi vor continua să conducă mecenatele și asociațiile private. În timp ce nu vor mai putea reprezenta în mod oficial Regina, cuplul de Sussex a menționat în mod clar că tot ce vor face în continuare va fi în acord cu valorile Majestății Sale.

Cuplul de Sussex nu va mai folosi titlurile regale în măsura în care nu vor mai munci în Familia Regală”, transmitea de curând Palatul Buckingham într-un comunicat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×