Câți bani încasează de obicei Gheorghe Turda la o cântare. Ia la fel cât Petrică Mâțu Stoian

Dan Suta   
în Stiri mondene
28/09/2019, 13:38
Câți bani încasează de obicei Gheorghe Turda la o cântare. Ia la fel cât Petrică Mâțu Stoian
Suma de bani pe care trebuie să o scoți din buzunar să îl asculți pe Gheorghe Turda: 1.000 de euro preț de pornire. Sursa foto: kanald.ro

De câți bani ai avea nevoie pentru a-l avea la un eveniment pe Gheorghe Turda? Îndrăgitul artist de muzică populară nu cere foarte mult pentru o cântare, spre deosebire de alți profesioniști mai mult sau mai puțin cunoscuți în lumea folclorului. Acesta ia cam aceeași sumă pe care o pretinde Petrică Mâțu Stoian, dar mai puțin decât ar cere Constantin Enceanu.

De câți bani ai nevoie să-ți cânte Gheorghe Turda la nuntă: prețul pornește de la 1.000 de euro

Sumele pe care românii care îl vor la nuntă, botez sau zi de naștere pe Gheorghe Turda variază între 1.000 și 1.500 de euro, potrivit site-ului artiștipentrununtă.ro. Gheorghe Turda colaborează cu mai multe agenții de organizare de evenimente, printre care și cea a Mariei Cârneci, cea mai recunoscută din România.

Gheorghe Turda este unul din cei mai apreciați cântăreți de muzică populară din România. Artistul nu cântă după ureche, ci a studiat muzica la Academia din Cluj în perioada ceaușistă și puțin după căderea comunismului, adică între anii 1973 și 1991. A fost prim solist al ansamblului artistic Rapsodia Română.

bani gheorghe turda
Îndrăgitul artist cu origini maramureșene cântă de mai bine de 40 de ani. Sursa foto: știrilekanald.ro

Turda a devenit subiectul presei tabloide

Printre cele mai celebre melodiile ale sale se numără „Tropăita de Săpânța”, „După pui de moroșan” și „La fântâna dorului”. Experiența lui în folclor vorbește de la sine: peste 40 de ani de cântat pe scenă, la evenimente publice și la concursui arată o carieră de invidiat pentru orice artist care îmbrățișează muzica tradițională românească.

În ultimii ani, Gheorghe Turda a devenit și subiectul presei de scandal. Relațiile pe care solistul le-a avut cu femeile mai tinere decât el, printre care câteva artiste de muzică populară, l-au transformat în personaj monden vânat de paparazzi. Solistul a vorbit întotdeauna deschis despre viața sa, dar a știut să ceară discreție când a fost nevoie.

„Eu nu pot să trăiesc fără public! Fără marele public… Dependenţa mea este de bun augur, în sensul benefic pentru amândoi, şi pentru ea şi pentru mine, pentru că lumea mă caută pentru concerte, contracte etc. Acest lucru nu ar trebui să fie un motiv de supărare pentru ea, din contră, ar trebui să fie o notă de bucurie şi de efect pozitiv pentru ea”, a declarat Gheorghe Turda la începutul acestui an în emisiunea Agenția VIP de la Antena Stars.

„Nu simt nicio vină în atitudinea mea. Eu sunt la casa mea, sunt un familist desăvârşit, am o familie exemplară din toate punctele de vedere, am două fete, doi gineri şi trei nepoţi, ştiu să-mi ordonez viaţa şi am ordonat-o întotdeauna foarte minuţios vis-a-vis de caracterul familiei mele şi de buna creştere pe care le-am dat-o copiilor mei”, a comentat Turda în legătură cu despărțirea de Nicoleta Voicu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×