Casa natală a Elenei Ceaușescu, locuită de un profesor universitar. Locuința se află în județul Dâmbovița

Elena Ceaușescu, soția fostului președinte comunist Nicolae Ceaușescu, s-a născut și a copilărit într-un sat din județul Dâmbovița, iar casa sa natală a rămas în picioare și la ora actuală. Locuința „savantei de renume” este în momentul de față în grija unui profesor universitar, o rudă îndepărtată de-a Elenei Ceaușescu.

Cum arată azi casa în care a copilărit Elena Ceaușescu, soția lui Nicolae Ceaușescu

Lenunța Petrescu cunoscută câțiva ani mai târziu sub numele de Elena Ceaușescu după ce s-a căsătorit cu fostul președinte comunist Nicolae Ceaușescu, provenea dintr-o familie modestă din satul Petrești, județul Dâmbovița. În urma fostei Primei Doamne în stat în perioada comunistă a rămas doar locuința natală din care a plecat după ce a terminat cele 4 clase obligatorii.

„Lenuța lui Briceag” a devenit cea mai puternică figură a perioadei comuniste, dar s-a născut din părinți care practicau munca câmpului și negoțul. Femeia a locuit într-o casă modestă aflată lângă un depozit de materiale până în ziua în care a luat decizia de a pleca la București unde s-a angajat ca muncitoare necalificată într-o fabrică de produse farmaceutice. Pe 23 decembrie 1947 Nicolae Ceaușescu și Lenuța Petrescu s-au căsătorit, Elena devenind astfel cea mai puternică femeie în stat.

Aceasta este casa în care s-a născut și a copilărit Elena Ceaușescu. Sursa foto: wowbiz.ro

Casa natală a Elenei Ceaușescu, îngrijită de o rudă de-a fostei politiciane

Azi, casa natală a soției președintelui Republicii Socialiste România Nicolae Ceaușescu arată decent fiind locuită de unul dintre nepoții Elenei Ceaușescu, potrivit wowbiz.ro.  Locuința în care a copilărit Elena Ceaușescu este îngrijită de un profesor universitar care o folosește cel mai adesea în perioada weekend-urilor. Ruda „savantei de renume” așa cum avea să fie recunoscută peste ani are o frumoasă grădină în față, numeroși brazi și pomi fructiferi arătând neschimbată.

Casa natală stă în picioare și acum, neprăbușindu-se nimic la ea. Locuința din județul Dâmbovița este închisă cu un gard și o poartă de culoare albastră care este ferecată cu un lacăt pe măsură. Primarul localității Petrești, dar și locuitorii preferă să nu vorbească prea mult despre cea care a fost soția președintelui comunist Nicole Ceaușescu.

„În prezent se ocupă de acest imobil un nepot de-a doamnei Petrescu Elena, respectiv Elena Ceaușescu. Nepotul este profesor unversitar și își petrece concediile și câte un weekend din când în când. Este o casă de vacanță”, a declarat Andrei Lucian Daniel, primarul din Petrești în urmă cu 4 ani, relatează stiridb.ro.

„Casa este construită în jurul anului 1900. Sunt două camere, cum erau înainte casele de la țară, cu prispă, cu o curte modestă, nimic deosebit”, a mai completat edilul despre casa natală a soției fostului președinte din perioada comunistă, Elena Ceaușescu.

Soții Ceaușescu au fost îngropați împreună după deshumare

Liderii comuniști Nicolae și Elena Ceaușescu au fost îngropați în cimitirul Ghencea la 5 zile după ce au fost împușcați. Mai exact, pe 30 decembrie 1989 soții Ceaușescu aveau să fie îngropați în hainele în care au fost executați, în sicrie care aveau un pat de rumeguș.

Inițial, Elena și-a dormit somnul de veci într-un mormânt amplasat la 20 de metri de cel al soțului ei Nicolae, dar după deshumare au fost îngropați împreună. În momentul de față mormântul lor comun a devenit loc de pelerinaj pentru mulți nostalgici comuniști.