Carmen Dan a reacţionat după filmarea din Colectiv! Este de partea lui Raed Arafat

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
27/10/2019, 17:59
Carmen Dan a reacţionat după filmarea din Colectiv! Este de partea lui Raed Arafat
Carmen Dan sare în apărarea lui Raed Arafat după filmarea din Colectiv. Sursa foto: qmagazine.ro

Carmen Dan intervine în scandalul provocat de filmările cutremurătoare care prezintă intervenția haotică a pompierilor în noaptea incendiului care a mistuit clubul Colectiv din Capitală, înregistrări publicate la patru ani de la cea mai mare tragedie care a lovit țara noastră în ultimii 30 de ani. Printr-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, fostul ministru de Interne lansează o serie de acuzații grave la adresa celor care, în opinia sa, încearcă să se folosească de această dramă pentru a „fabrica teme care să stârnească emoție publică”.

Carmen Dan sare în apărarea lui Raed Arafat

Totodată, senatorul PSD sare în apărarea lui Raed Arafat, considerat principalul responsabil pentru modul defectuos în care autoritățile au gestionat operațiunea de salvare premergătoare incendiului în urma căruia peste 60 de tineri și-au pierdut viața. Aceasta susține că punerea la zid a șefului Departamentului pentru Situații de Urgență este nejustificată, în condițiile în care sistemul de intervenție de urgență din țara noastră este recunoscut pe plan extern „ca exemplu de bună practică”.

În plus, fostul ministru subliniază că lupta politică alimentează acest scandal, mai ales că alegerile prezidențiale din noiembrie se apropie cu pași repezi, fiind astfel ignoraţi salvatorii din spatele unor instituţii precum IGSU sau Jandarmerie. Carmen Dan își exprimă, însă, convingerea că ancheta își va urma cursul firesc, în ciuda încercărilor de discreditare a instituțiilor statului.

Mesajul integral postat de Carmen Dan

Constat că, în practica obișnuită, pe fondul interesului electoral, se fabrică din nou teme care să stârnească emoție publică, oferind doritorilor de senzațional sânge, prin sacrificarea unor oameni care au făcut ceva pentru acest sistem! Bine ar fi să existe cumpătare, bun simț în evaluare și încredere că organele judiciare își vor face treaba fără a le oferi înainte de decizia legală victime!

Ca și momentul 10 August, acum văd că e momentul “Arafat”. Nu sunt eu avocatul lui Raed Arafat; am convingerea că poate răspunde singur și cu argumente, însă nu pot să nu condamn punerea sa la zid în aceste zile. Dar pentru că această ultimă temă fierbinte privește sistemul de intervenție de urgență, un sistem recunoscut ca exemplu de bună practică în plan internațional, poate este mai util pentru sistem să se reflecteze asupra beneficiului creării unei Agenții Guvernamentale pentru Situații de Urgență, așezată pe principii solide de coordonare a tuturor instituțiilor cu competențe în gestionarea situațiilor de urgență! Acum câteva luni exista o astfel de viziune și era o construcție pe care o analizam, chiar înainte de a pleca din minister. Ar fi fost singurul obiectiv inedit al programului de guvernare propus de PNL!

Este însă campanie electorală! Și este trist că în astfel de momente, printre instrumentele pentru lupta politică se află și discreditarea unor oameni și a unor instituții!A fost pusă în fața plutonului de execuție Jandarmeria română, o instituție fundamentală într-un stat democratic cum ne pretindem, discreditată, expusă manipulărilor grosolane, destabilizată funcțional! Acum urmează IGSU! Brusc, oamenii trebuie să uite că pompierii militari sunt salvatorii așteptați de toți la greu, că avem nevoie de ei să fie acolo când focul, apa, vremea, starea fizică ne îngenunchează!

Ca în fiecare sistem, sunt și oameni fără vocație care, întâmplator sau nu, l-au penetrat. Eu am convingerea că cine nu merită, în astfel de sisteme nu poate rezista! Dar nu poți destabiliza instituții vitale din punct de vedere social, doar de dragul unui vot! Va veni vremea când va fi nevoie să le reclădim, o vreme mult mai dificilă decât vremea în care trebuie doar să le consolidăm și să le eficientizăm! P.S.: Transmit aici tuturor contestatarilor care au sau nu (mai degrabă nu) toate datele despre cum funcționează sistemul de ordine publică sau cel al situațiilor de urgență și nu folosesc un limbaj adecvat că nu voi ezita în a le bloca accesul permanent pe această pagină!”, a scris Carmen Dan pe contul personal de Facebook.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×