Care sunt pensiile ce s-au majorat și cu 2000 de lei, de la 1 martie 2019

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
02/03/2019, 22:30
Care sunt pensiile ce s-au majorat și cu 2000 de lei, de la 1 martie 2019 GALERIE FOTO
Pensiile mai mari dupa recalcularea grupelor de munca vor fi platite de la 1 martie

Prima zi de primăvară a adus pensii mai mari și cu 2.000 de lei pentru românii care au avut grupa I de muncă, iar acum Casa de Pensii le-a recalculat pensiile! Un pensionar care avea până acum 2.000 de lei, deși a avut grupa I de muncă, va primi de la 1 martie suma de 4.000 de lei, în timp ce pensionarii care au avut grupa II de muncă și primeau 2.000 de lei, vor primi aproximativ 3.000.

Pensiile au fost recalculate în funcție de grupele de muncă

Pensionarii care au avut grupa a II-a de muncă vor mai primi 1.000 de lei la pensie, începând tot cu 1 martie! Cei care vor primi deja pensiile mărite sunt pensionarii care au primit acasă deja o înștiințare din partea Casei Naționale de Pensii Publice.

Surse din Ministerul Muncii susţin că nu toţi cei care au lucrat în grupele I şi II de muncă vor primi pensiile majorate. Este vorba despre cei care nu au stagiul complet de cotizare şi care după recalculare ar trebui să încaseze o pensie mai mică. Pensiile repective însă nu se vor diminua!

Pensiile celor care au avut grupa I de munca cresc si cu 2000 de lei

Ministrul Muncii anunţă noi modificări la pensii după adoptarea bugetului pe 2019. „Se asteapta recalcularea celor cateva milioane de pensii, dupa ce legea va fi adoptată. Pe de cealalta parte, sunt recalcularile pe grupele de munca, acum, in acest moment au intrat deja dosarele in recalculare, ma refer la grupele de munca…

In acest moment am implementat softul 100%. Am facut si o parte din simulari. Am trecut la ultima etapa a simularilor pe toata tara, am avut judete pilot, am extins la national. Cat de curand trecem in oficial. Asigur pensionarii ca in cateva saptamani vom incepe sa emitem decizii. Sper, la final de martie pentru a nu crea asteptari foarte mari.

Mai bine sa fie mai devreme decat sa spunem un termen pe care sa nu il putem respecta, dar clar sunt multumit, softul este implementat si activitatea continua”, a spus Marius Budăi pentru România TV.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×