Capitala, sub asediul zăpezii. Cum arată Bucureştiul după prima ninsoare din acest sezon. GALERIE FOTO

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
06/02/2020, 14:56
Capitala, sub asediul zăpezii. Cum arată Bucureştiul după prima ninsoare din acest sezon. GALERIE FOTO GALERIE FOTO
Capitala, sub asediul zăpezii. Cum arată Bucureştiul după prima ninsoare din acest sezon. Sursa foto: Hepta

În ultima lună calendaristică de iarnă, Capitala a avut parte de o schimbare majoră de peisaj. Vântul puternic, ploaia, apoi un val de ninsoare s-a abătut asupra României și a făcut din București o adevărată capitală a iernii.

Iarna a venit, în sfârșit

Astfel, asupra României s-a abătut un curent de aer rece care, împreună cu un mic ciclon ponit dinspre Marea mediterană, a dat naștere primului episod de iarnă autentic din acest sezon.

Drept urmare, în București, au căzut cantități mari de zăpadă, în noaptea de miercuri spre joi. De altfel, Administrația Naționată de Meteorologie a emis de ieri o atenționare de vânt puternic, ploaie și ninsori.

Cu toate acestea, autoritățile din Capitală au fost luate, din nou, prin surprindere, astfel că drumurile au rămas vreme îndelungată acoperite de zăpadă, iar circulația mașinilor a fost îngreunată.

Nici mijloacele de transport nu au ajutat prea mult oamenii să ajungă la muncă, astfel că tramvaiele din Drumul Taberei și cele din Militari au rămas blocate întrucât șinele nu au fost curățate. Nici metroul nu a funcționat la capacitate maximă și a înregistrat întârzieri în stații față de normalul perioadei.

Capitala, blocată de prima ninsoare din acestsezon

Pompierii ISU București au anunțat că avut parte de o noapte albă, intervenind pentru gestionarea a 179 situații de urgență generate de fenomenele meteo, astfel:

  • 160 intervenții în municipiul București:
  • 104 copaci căzuți pe autoturisme și carosabil;
  • 29 elemente de construcție în pericol de prăbușire:
  • 4 panouri publicitare desprinse,
  • 7 stâlpi căzuți pe carosabil
  • 2 semafoare căzute;
  • 14 alte situații pentru îndepărtarea unor elemente desprinse.

VEZI AICI GALERIA FOTO

În județul Ilfov situația nu este deloc una strălucită, din cauza copacilor căzuți pe carosabil, dar și a întârzierii autorităților de a gestiona situația. De altfel, Realitatea.net scrie că, până la ora 5 dimineața, utilajele nu și-au făcut apariția în număr suficient pe drumuri pentru a degaja zăpada, astfel că în primele ore ale dimineții circulația era blocată.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×