Candidatul lui Macron s-a retras din cursa pentru Paris după un scandal sexual!

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
14/02/2020, 15:24
Candidatul lui Macron s-a retras din cursa pentru Paris după un scandal sexual!
Candidatul lui Macron s-a retras din cursa pentru Paris după un scandal sexual *foto: hepta.ro

Protestele „Vestelor Galbene” din ultimii ani au săpat adânc în susținerea de care se bucură partidul lui Emmanuel Macron. Acum „En Marche” a primit o nouă lovitură dură, după ce candidatul partidului la Primăria din Paris a luat decizia de a se retrage. Benjamin Griveaux a anunțat vineri că face un pas înapoi, după ce pe internet a circulat un video cu caracter sexual în care se presupune că acesta ar fi protagonistul, arată RFI.

Candidatul lui Macron s-a retras din cursa pentru primăria din Paris

Griveaux a explicat de ce a ales să facă un pas înapoi: „În urma unor ‘atacuri nedemne am decis să-mi retrag candidatura în alegerile municipale din Paris. Această decizie mă costă, dar priorităţile mele sunt foarte clare. Pe primul loc se află familia mea, după cum vă daţi seama”.

„De peste un an, eu şi familia mea am fost supuşi afirmaţiilor defăimătoare, minciunilor, zvonurilor, atacurilor anonime, dezvăluirii unor conversaţii private furate, precum şi ameninţărilor cu moartea”, a spus el.

„Un site şi reţele sociale au distribuit atacuri nedemne ce pun în cauză viaţa mea privată. Familia mea nu merită aşa ceva”, a continuat fostul candidat „En Marche”.

Griveaux este fostul purtător de cuvânt al guvernului și este considerat un apropiat al preşedintelui Macron. El a precizat că a discutat cu liderul de la Palatul Elysee care și-a arătat sprijinul, indiferent de ce decizie va lua.

Cel care a publicat imaginile cu Griveaux este un actor rus care a primit azil politic în Franța

Cel care a postat online imaginile video este contestatarul rus Piotr Pavlenski. El susține că a primit acest video de la o „sursă care avea o relație consimțită cu Benjamin Griveaux.

Pavlenski a dorit astfel să „denunţe ipocrizia” lui Benjamin Griveaux, personaj politic care s-a prezentat în timpul campaniei drept un mare familist.

Pavlenski a primit în Rusia şapte luni de detenţie, iar apoi a fost condamnat la o amendă pentru că a dat foc porţilor sediului fostului al KGB la Moscova. Artistul alături de partenera sa, Oksana Şalighina, au obţinut azil politic în Franţa în 2017.

Nici în „Hexagon” nu a făcut rabat de la „arta politică” și, în 2017, rusul a dat foc faţadei unei sucursale a Băncii Franţei, în cadrul unui „performance” artistic intitulat „Eclairage”. Pentru această faptă a primit în ianuarie 2019 o condamnare la doi ani de detenţie cu suspendare.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×