Când vor primi românii al 13-lea salariu? Guvernul are în plan să-l ofere și pe-al 14-lea

Alexandra Chivu   
în Instant Articles
16/11/2018, 13:30
Când vor primi românii al 13-lea salariu? Guvernul are în plan să-l ofere și pe-al  14-lea
Românii care lucrează în mediul privat vor primi cel de-al 13-lea salariu chiar anul acesta!

Românii vor primii al 13-lea salariu? Când se va întâmpla asta? Mai mult, Guvernul are în plan să-l ofere și pe al 14-lea. De curând a fost depus un proiect de lege prin care cetățenii români ar putea primi al 13-lea sau al 14-lea salariu. Aproximativ 3,7 milioane de persoane ar putea fi surprinși de un salariu în plus, datorită dorinței mai-marilor țării de a sprijini atât capitalul autohton, cât și majorarea veniturilor salariale, dar și calitatea vieții angajaților care lucrează în medii private în țară. Mai clar, dacă legea va fi adoptată, motorul economiei românești, adică cele 3,7 milioane de persoane din segmentul privat, vor beneficia de prevederile proiectului.

Cu mai multe detalii despre această lege a venit un tânăr vasluian. Potrivit vremeanouă.ro, proiectul de act normativ vine în sprijinul autohton, dar ajută și la creșterea salariilor angajaților din mediul privat. ”Proiectul de act normativ are ca obiectiv principal sprijinirea capitalului autohton si creșterea veniturilor salariale ale salariaților din mediul privat românesc. Mai mult, îsi propune să dea posibilitatea companiilor cu capital integral privat de a stimula angajații prin acordarea celui de-al 13-lea si celui de-al 14-lea salariu. Cel de-al 13-lea și cel de-al 14-lea salariu vor putea fi acordate de societățile care înregistreazã profit în anul fiscal în curs, iar cheltuielile ocazionate de acordarea acestor salarii sunt deductibile din impozitul pe profit datorat”, a spus liberalul vasluian.

Românii vor primii al 13-lea salariu între zilele de 15 și 30 decembrie 2018, iar al 14-lea între 15 și 30 iunie 2019

romani al 13-lea salariu guvern ofere al 14-lea salariu
Proiectul de lege care prevedere acordarea celui de-al 13-lea și al 14-lea salariu românilor din mediul privat

De asemenea, acesta a clarificat și aspectul cheltuielilor despre care a vorbit mai sus. Conform spuselor lui, acestea nu trebuie să depășească procentul de 20% din cumulul impozitului pe profit datorat ori 0,5% din cifra de afaceri. ”Aceste cheltuieli nu trebuie să depășească 20% din totalul impozitului pe profit datorat, respectiv 0,5% din cifra de afaceri. Măsura acordãrii acestor salarii suplimentare nu poate fi aplicată de către firmele aflate în procedură de insolvență, faliment sau reorganizare”, a mai spus tânărul. Așadar, când se vor bucura românii de salariile suplimentare? Situația ar trebui să stea astfel: cel de-al 13-lea salariu se va acorda între datele de 15 și 30 decembrie 2018, iar cel de-al 14-lea, în vara anului următor, între datele 15 și 30 iunie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×