Când va fi adoptat bugetul pentru 2019. Anunțul Grațielei Gavrilescu, ministrul Mediului

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
19/01/2019, 14:42
Când va fi adoptat bugetul pentru 2019. Anunțul Grațielei Gavrilescu, ministrul Mediului GALERIE FOTO
Ministrul Mediului a anunțat când va fi adoptat bugetul pentru 2019

Ministrul Mediului a anunțat că bugetul pentru anul 2019 ar putea fi adoptat în Parlament în luna februarie, subliniind faptul că proiectul a fost deja elaborat. Grațiela Gavrilescu a precizat că este nevoie de o atenție mai mare în ceea ce privește proiectele finanțate din fonduri europene pentru ca România să poată atrage mai mulți bani pentru investiții.

„Această întârziere nu este actul Guvernului României. De lucrul acesta trebuie să ţinem cont, şi toţi românii trebuie să cunoască adevărul. Eu cred că imediat, în cel mai scurt timp, vom avea şi buget, ţinând cont că Parlamentul României începe activitatea la 1 februarie. Cred că imediat, undeva în primele săptămâni ale lunii februarie, vom putea să-l adoptăm în Parlament. Dacă ar fi fost aprobat în Guvern, trebuia convocată sesiune parlamentară extraordinară. Spun că ar trebui puţină răbdare să avem. Am încredere în ce spune ministrul Finanţelor, actualmente este şi vicepremier interimar. Eu cred că nu o să fie niciun fel de problemă. Nu cred, sunt convinsă. Iar în momentul în care vom avea buget, cu certitudine toate ministerele, toate subordonatele, toate instituţiile care sunt în coordonarea ministerelor se vor apleca extraordinar de repede pentru a putea să îşi aprobe bugetul fiecărei instituţii, astfel încât proiectele să fie demarate cât mai repede”, a declarat Grațiela Gavrilescu.

Bugetul pentru anul 2019 ar putea fi adoptat în luna februarie
Bugetul pentru anul 2019 ar putea fi adoptat în luna februarie

Ministrul Mediului a anunțat când va fi adoptat bugetul pentru 2019

„În acelaşi timp, să nu uităm că toţi trebuie să ne aplecăm cu cât mai multă responsabilitate asupra proiectelor pe care să le finanţăm din fonduri europene şi cred că în această perioadă fiecare minister, fiecare instituţie în parte, împreună cu echipele pe care le are în coordonare, lucrează pentru ca proiectele pentru finanţările care sunt deja deschise să poată să fie depuse pentru a creşte şi gradul de absorbţie şi pentru a ne rezolva nişte probleme naţionale. Eu le-am trasat sarcini încă de când am preluat Ministerul Mediului subordonaţilor mei că trebuie să avem un grad mare de absorbţie pe fonduri europene şi că trebuie să scrie cât mai multe proiecte, proiecte pe care unele deja le-am şi depus la sfârşitul lui 2018, unele rămân să fie în perioada următoare depuse, având parteneri, prin selecţie, inclusiv parteneri institutele de cercetare, care mi se pare că trebuie să lucreze la un alt nivel şi să fie folosite cât mai mult de fiecare dintre noi”, a mai spus ministrul Mediului.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×