Când va discuta CCR sesizarea lui Klaus Iohannis privind bugetul pe 2019

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
22/02/2019, 16:27
Când va discuta CCR sesizarea lui Klaus Iohannis privind bugetul pe 2019 GALERIE FOTO
Vânzarea cartelelor prepay cu buletinul, neconstituţională

Curtea Constituțională a României (CCR) a înregistrat sesizarea președinteleui Klaus Iohannis cu privire la Legea bugetului de stat pe anul 2019, urmând să discute acest subiect pe data de 6 martie. În sesizare, șeful statului precizează că Legea a fost adoptată cu încălcarea rolului şi atribuţiilor Consiliului Fiscal.

„Prin modul în care a fost adoptată şi prin conţinutul său normativ, legea menţionată încalcă art. 1 alin. (5), art. 11 alin. (1) şi (2), art. 47, art. 50, art. 120 alin. (1), art. 135 alin. (2) lit. f) şi art. 148 alin. (2) şi (4) din Constituţie”, susţine Klaus Iohannis în sesizarea înaintată CCR. Președintele României arată că o opinie cu privire la toate amendamentele admise pe parcursul dezbaterilor parlamentare trebuia să fie emisă de Consiliul Fiscal.

CCR va discuta pe 6 martie sesizarea lui Klaus Iohannis privind bugetul pe 2019

CCR va discuta pe 6 martie sesizarea lui Klaus Iohannis privind bugetul pe 2019. Iohannis mai susține că nu a fost respectată atribuția Consiliului Fiscal de a emite o opinie cu privire la declaraţia de conformitate semnată de prim-ministru şi ministrul Finanţelor Publice și sune că legea este adoptată cu încălcarea principiilor şi reglementărilor privind responsabilitatea fiscal-bugetară. Legislația prevede că în fişa parcursului legislativ al Legii bugetului de stat pe anul 2019 trebuie să existe o declaraţie de răspundere a premierului şi a ministrului de Finanţe.

CCR a înregistrat sesizarea președinteleui Klaus Iohannis cu privire la Legea bugetului de stat pe anul 2019
CCR a înregistrat sesizarea președinteleui Klaus Iohannis cu privire la Legea bugetului de stat pe anul 2019

Iohannis a precizat că actul normativ a fost adoptat prin încălcarea aprevederilor din Legea fundamentală, potrivit cărora „ca urmare a aderării, prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum şi celelalte reglementări comunitare cu caracter obligatoriu au prioritate faţă de dispoziţiile contrare din legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare.”

De fapt, PSD-ul nici nu guvernează pentru români și pentru România, PSD guvernează pentru Dragnea. PSD este incompetent și incapabil să conducă România. Bugetul rușinii naționale, asta este bugetul propus pentru 2019. Este un buget nerealist, supraveluat și întârizat. Cu acest buget, PSD încearcă să acorere nereușitele multiple din timpul guvernării de până acum. Ei l-au numit bugetul investițiilor și asta este prima mare minciună din buget. Toată lumea s-a întreabat de ce a întârziat PSD-ul bugetul trei luni de zile. Vă spun eu. Ei nu vor să se realizeze investiții pentru că nu au bani, de aceea au întârziat bugetul cu 3 luni”, a declarat Klaus Iohannis.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×