Când începe anul şcolar 2020-2021! Anunţul oficial a fost făcut de ministrul Educaţiei, Monica Anisie

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
12/01/2020, 19:04
Când începe anul şcolar 2020-2021! Anunţul oficial a fost făcut de ministrul Educaţiei, Monica Anisie
Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat în cadrul unei videoconferințe organizate în prezența reprezentanților inspectoratelor școlare și ministrul Sănătății, Victor Costache, care a avut ca temă creșterea numărului de cazuri de gripă, că este obligatoriu ca școlile să nu înceapă cursurile imediat după realizarea acțiunilor de dezinfecție și dezinsecție. Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat în cadrul unei videoconferințe organizate în prezența reprezentanților inspectoratelor școlare și ministrul Sănătății, Victor Costache, care a avut ca temă creșterea numărului de cazuri de gripă, că este obligatoriu ca școlile să nu înceapă cursurile imediat după realizarea acțiunilor de dezinfecție și dezinsecție. Foto Facebook

Ministrul Educației, Monica Anisie, a discutat despre data de începere a noului an școlar. Astfel, Anisie a anunțat pe Digi 24 că anul școlar 2020/2021 va începe pe 14 septembrie.

Cu această ocazie, Anisie a explicat și de ce nu se poate țint cont de soluția propusă de Consiliul Elevilor în ceea ce privește începutul noului an școlar.

Monica Anisie a explicat de ce începe anul școlar 2020/2021 pe 14 septembrie

„Trebuie să facem o diferență. Începerea anului școlar nu este același lucru cu începerea cursurilor. Ministerul Educației au propus pentru 2020-2021 o structură în care începerea anului să fie 1 septembrie și începerea cursurilor să fie 14 septembrie.

Elevii își doresc 1 septembrie ca dată pentru începerea cursurilor. Asta presupune ca anul școlar să înceapă pe 15 august”, a explicat Ministrul Educației, pentru sursa citată.

De asemenea, Anisie a precizat că până la venirea elevilor la cursuri trebuie să se încheie în primul rând igienizarea școlilor. În plus, până pe 4 septembrie este organizată sesiunea a doua de Bacalureat.

Ministerul Educației a avut 100 de propuneri privind începerea noului an școlar

Monica Anisie susține că a avut parte de peste 100 de propuneri primate pe adresa Ministerului Educației, cu privire la cum ar trebui să arate structura noului an școlar.

Ministerul a lansat în dezbatere publică proiectul privind structura anului școlar pentru 2020 – 2021, potrivit căruia pe 14 septembrie ar putea începe cursurile.

Consiliul Național al Elevilor a arătat însă că nu renunță la propunerea ca anul școlar să înceapă pe 1 septembrie, pentru că acest lucru ar ajuta elevii. Anul acesta, școala a început pe 9 septembrie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×