Calendarul creștin ortodox indică astăzi, miercuri, 21 noiembrie indică intrarea în Templu a Născătoarei de Dumnezeu și pururea Fecioară. Aceasta mai este numită Ovidenie. Spusele rămase în urmă arată că părinții Fecioarei Maria, Ioachim și Ana, au dus-o de mică la Templul evreiesc, unde a slujit și trăit până în momentul în care s-a logodit cu Sfântul Iosif.
Templul era condus de preotul Zaharia, care îl avea ca fiu pe Ioan Botezătorul. 21 noiembrie este considerată o zi a luminii, iar cei mai credincioși se roagă ca moartea să nu înfrângă viața.
Preasfânta Fecioară Maria este prăznuită astăzi, 21 noiembrie, pentru Intrarea în Templul Divin, potrivit calendarului creștin ortodox. Maica Domnului a venit pe lume datorită credinței imense ale părinților, Ioachim și Ana. Aceștia se rugau curat ca mulți copii să vină în viața lor, promițând ca „dar” aducerea în Templu a celor mici și slăvirea la Domnul. Așadar, Ioachim și Ana o aduc pe Fecioara Maria în Templu. Tatăl lui Ioan Botezătorul, preotul Zaharia, a fost cel care i-a întâmpinat pe părinții Fecioarei în biserică, unde a rămas timp de 15 ani de zile. Maria a fost adusă Templului pentru a deveni în cele din urmă Sfânta Sfintelor lui Dumnezeu.
„Ceea ce s-a hranit in Sfanta Sfintelor, celei imbracate cu credinta si cu intelepciune si cu neintinata feciorie, mai marele Gavriil i-a adus din ceruri inchinaciune. Ea, Maica Domnului, este purtătoare de grijă şi organizatoarea generoasă a banchetului desfătării dumnezeieşti şi îndumnezeitoare;
şi, simplu spus, Mama Celui care pentru bunătatea Lui negrăită S-a făcut frate al nostru, e procuratoare şi repartizatoare autentică a tuturor darurilor supranaturale şi necreate ale Duhului dumnezeiesc care se dau acum şi care sunt încă adunate în vistierie, prin care ne facem fraţi şi comoştenitori a lui Hristos. Căci aşa cum fiecare mamă dă copiilor ei simpla existenţă, tot aşa şi Mama lui Dumnezeu dăruie tuturor existenţa fericită.”