Cadoul inedit pe care l-a oferit Viorica Dăncilă oficialilor europeni! Reacția acestora e pe măsură

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
11/01/2019, 16:35
Cadoul inedit pe care l-a oferit Viorica Dăncilă oficialilor europeni! Reacția acestora e pe măsură GALERIE FOTO
Cadoul inedit pe care l-a oferit Viorica Dăncilă oficialilor europeni

Premierul României, Viorica Dăncilă, le-a făcut cadouri comisarilor europeni, veniţi în România cu ocazia preluării preşedinţiei rotative a Uniunii Europene de către ţara noastră.

Premierul Dăncilă le-a oferit acestora cadouri de protocol, cravate, care au fost împărţite la cina festivă ce a fost organizată joi seară la Palatul Regal, în onoarea Colegiului Comisarilor Europeni, conduşi de Jean Claude Juncker. Cina a avut loc după concertul extraordinar care a avut loc la Ateneul Român.

Cadoul inedit pe care l-a oferit Viorica Dăncilă oficialilor europeni

Cravatele oferite comisarilor de către Viorica Dăncilă sunt de culoare albastru închis, cu romburi, iar mai mulţi dintre aceştia le-au şi purtat vineri, la întâlnirile care au avut loc la Palatul Cotroceni şi Palatul Victoria. Printre cei care s-au bucurat de cadoul de la Viorica Dăncilă este şi prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, care a purtat cravata la evenimentele de vineri.

Cadoul făcut de premierul României, Viorica Dăncilă, oficialilor europeni. Sursa foto: stiripesurse
Cadoul făcut de premierul României, Viorica Dăncilă, oficialilor europeni. Sursa foto: stiripesurse

Într-un discurs ţinut vineri, Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, a vorbit despre Mecanismul de Cooperare şi Verificare  „Când m-am prezentat timid şi modest pe 14 iulie 2014 în faţa Parlamentului European pentru a solicita învestirea mea deputaţilor europeni, am spus că în timpul mandatului comisiei mele vom proceda în aşa fel încât România să devină membră a Spaţiului Schengen şi nu văd de ce nu ar putea să devină.

Iar în ceea ce priveşte MCV-ul, am spus că aş fi vrut ca în timpul mandatului nostru acest mecanism să fie finalizat. Va trebui însă să mai studiem cu grijă observaţiile făcute recent de comisie în ceea ce priveşte România. Am mai discutat cu Guvernul despre această chestiune”, a declarat preşedintele CE, după întâlnirea cu Iohannis.

Ce zice Klaus Iohannis

„Am căzut amândoi de acord că varianta optimală este finalizarea MCV-ului până la încheierea mandatului comisiei Juncker. Evident că aici trebuie să jucăm şi noi rolul nostru, în special Guvernul şi Parlamentul, trebuie să găsească soluţiile cele mai potrivite pentru a îndeplini condiţiile negociate pe MCV. Dacă aşa se va întâmpla, sunt optimist că avem şanse de finalizare a acestui MCV”, a precizat şi preşedintele Klaus Iohannis.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×