Busculadă la o slujbă religioasă din Tanzania. 20 de oameni au murit, iar 16 au fost răniţi

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
03/02/2020, 12:10
Busculadă la o slujbă religioasă din Tanzania. 20 de oameni au murit, iar 16 au fost răniţi
Zeci de oameni au murit la o slujbă religioasă din Tanzania. Sursa foto: a1.ro

Un adevărat carnagiu a avut loc pe un stadion din Tanzania după ce enoriaşii s-au îmbulzit să se miruiască la o sluijbă la care au participat mii de credincioşi. Astfel, după busculada creeată au rezultat 20 de morţi, precum şi 16 răniţi.

Zeci de oameni au murit la o slujbă religioasă din Tanzania

Tragedia a avut loc în Moshi, Tanzania, un oraş situat la poalele muntelui Kilimajaro, scrie a1.ro. Aici, mii de oameni s-au adunat pentru a participa la o slujbă religioasă creştină. Potrivit autorităţilor tanzaniene, busculada s-a produs după ce preotul care a oficiat slujba i-a sfătuit pe enoriaşi să alerge către un anumit capăt al stadionului pentru a fi unşi cu ulei sfinţit, folosit la fiecare slujbă religioasă.

În urma îmbulzelii create, douăzeci de oameni au murit călcaţi în picioare, iar alţi 16 au fost răniţi, după cum a informat Kippi Warioba, comisarul local din oraşul Moshi.

Pastorul slujbei a fost arestat

Populaţia a fost momită în număr mare de către pastorul Boniface Mwamposa care promitea credicioşilor prosperitate, precum şi leacuri pentru anumite boli. Tot ce trebuiau să facă credicioşii era să calce pe „ulei binecuvântat”.

Pastorul Boniface Mwamposa, iniţiatorul slujbei de pe stadion a fost arestat în timp ce încerca să părăsească Tanzania. În această ţară a apărut de ceva timp un fenomen cunoscut sub denumirea „evangheliştii prosperităţii”.

Pastorii iniţiatori ai acestor slujbe religioase ce fac parte din curentul „evangheliştii prosperităţii” promit participanţilor că îi vor scăpa de sărăcie. De asemenea, promit enoriaşilor adevărate miracol, cum ar fi vindecarea unor boli grave.

De asemenea, Biserica Penticostală a devenit una importantă în Tanzania, la care aderă numeroşi credincioşi. Principala sursă de venit ale Bisericilor Penticostale sunt enoriaşii, care trebuie să plătească o taxă de 10% din veniturile lor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×