18 civili au murit în Idlib (Siria), într-un nou bombardament al autorităților siriene împotriva rebelilor

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
16/01/2020, 22:53
18 civili au murit în Idlib (Siria), într-un nou bombardament al autorităților siriene împotriva rebelilor
Autoritățile de la Damasc au pornit un nou bombardament împotriva rebelilor din Idlib *foto: hepta.ro

Războiul civil din Siria, care în 2020 va împlini nouă ani de la declanșare, este departe de a se fi încheiat. Mărturie în acest sens stau bombardamentele care au avut loc miercuri în zona orașului Idlib, ultimul bastion al rebelilor care s-au opus dictaturii lui Bashar al-Assad.

Bombardamentul vine în ciuda unui armistițiu între cele două tabere care ar fi fost garantat de Rusia și Turcia. Cu toate acestea, BBC arată că tocmai Rusia a fost cea care a susținut regimul de la Damasc în ultimul atac asupra rebelilor, care s-a soldat cu 18 victime.

Un nou bombardament în Siria, în zona orașului Idlib

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omlui (SOHR) anunță că bombardamentele au lovit piața al-Hal, dar și zona industrială a orașului. Un corespondent al celor de la AFP notează că mai multe mașini din zona industrială erau în flăcări în timp ce șoferii încă se aflau la volan.

Proprietarul unui magazin de reparații a povestit că a plecat pentru câteva minute pentru a căuta câteva piese de schimb, când a avut loc bombardamentul. Când s-a întors și-a găsit angajații sub dărâmături, arată Mustafa.

SOHR susține că cele mai multe victime erau minori, dar și salvatori. De asemenea, presa apropiată opoziției din Siria arată că mai multe orașe din Idlib au fost căutate de bombardamente.

Armistițiul pus la punct de Turcia și Rusia ar fi trebuit să intre în efect duminică, însă regimul de la Damasc a anunțat că nu renunță la recapturarea provinciei Idlib, acolo unde cea mai mare facțiune de opoziție ar fi de fapt o organizație jihadistă apropiată de al-Qaeda.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×