Bogdan Olteanu, condamnat la 7 ani de închisoare în dosarul numirii lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării. Hotărârea nu este definitivă

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
24/12/2019, 10:56
Bogdan Olteanu, condamnat la 7 ani de închisoare în dosarul numirii lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării. Hotărârea nu este definitivă
Bogdan Olteanu a fost condamnat la 7 ani de închisoare în dosarul numirii lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei Dunării. Sursa foto: Hepta.ro

Fostul președinte al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu, a fost condamnat de Direcția Națională Anticorupție la 7 ani de închisoare pentru trafic de influență pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării. Decizia nu este definitivă și se poate face apel.

Bogdan Olteanu, condamnat de DNA pentru trafic de influență

Bogdan Olteanu este acuzat de DNA că în anul 2008 a primit bani de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu. Suma de un milion de euro era destinată pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

Procurorii din rechizitoriu au declarat că banii au fost primiți chiar în biroul lui Bogdan Olteanu din PNL, pe vremea când acesta era președintele Camerei Deputaților. Procurorii DNA l-au găsit vinovat pe Bogdan Olteanu care a fost condamnat la 7 ani de închisoare.

Fostul președinte ale Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu, inculpat într-un dosar DNA

„Dosar nr. 20082/3/2017: condamnă pe inculpatul OLTEANU BOGDAN la pedeapsa principala de 7 ani închisoare şi aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi, respectiv a drepturilor prev. de art. 66 al. 1 lit. a, b si k din C.p., pe o perioadă de 5 ani.

Confiscă de la inculpat contravaloarea în lei a sumei de 1000000 (un milion) euro, reprezentând suma traficată. Menţine sechestrele asiguratorii asupra sumelor de 50000 (cinci zeci mii) euro si respectiv 100000 (una suta mii) euro. Cu drept de apel”, se arată în decizia instanței, potrivit g4media.ro.

Tribunalul București a ajuns la concluzia că banii primiți de Bogdan Olteanu erau destinați pentru sprijin electoral constând în servicii de marketing de consultanță, în schimbul intervențiilor la premierul de la vremea respectivă Călin Popescu Tăriceanu.

Totodată, se pare că suma de un milion de euro a fost transferată ulterior în conturi bancare din Cipru și Bulgaria. Contul din Bulgaria era deschis de o companie înregistrată în Delaware, Statele Unite ale Americii.

Procurorii DNA au mai stabilit că banii din contul bulgar au fost retrași de fostul președinte al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu, în mai multe tranșe în perioada 28-39 octombrie 2018.

În același dosar este anchetat și Sorin Ovidiu Vântu care a fost trimis în judecată în urmă cu un an. Omul de afaceri este acuzat de cumpărare de influenţă în dosarul numirii lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării.

 

 

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×