BNR a lansat o nouă monedă de aur! Cât costă și ce tiraj are

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
17/03/2019, 21:28
BNR a lansat o nouă monedă de aur! Cât costă și ce tiraj are GALERIE FOTO
Banca Națională a României a lansat noua monedă de aur!

Banca Națională a României va urma să lanseze în circuitul numismatic, în cursul zilei de luni, 18 martie, o monedă de aur. De asemenea, își va face apariția și o monedă, pentru colecționare, din alamă. Cele două monede sunt dedicate împlinirii a 550 de ani de la sfințirea Mănăstirii Putna, conform BNR.  Aversul medaliei este reprezentat de două avioane. Partea cealaltă a monedelor de aur și din alamă prezintă portretul domnitorului Ștefan cel Mare, alături de inscripția în arc de cer „ȘTEFAN CEL MARE”.

Banca Națională a României a lansat noua monedă de aur!

BNR a scos moneda de aur care are pe reversul acesteia imaginea bisericii Mănăstirea Putna, iar în inscripția în arc de cerc are scris ”ROMÂNIA”, valoarea nominală „100 LEI”, stema României, inscripţia „PUTNA” şi anul de emisiune „2019”. Anunțul oficial al lansării celor două monede, pentru colecționare, arată că vor fi ambalate separat. Cele de aur vor fi alături de o broșură de prezentare redactată în lumba, română, engleză și franceză.Tirajul arată că 500 de monede de aur și 10.000 de monede de alamă au fost lansate.

„În conformitate cu prevederile Legii nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, începând cu data de 18 martie 2019 , Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din aur și o monedă din alamă, pentru colecționare, dedicate împlinirii a 550 de ani de la sfințirea bisericii Mănăstirii Putna. Monedele din aur și monedele din alamă, pentru colecționare, dedicate împlinirii a 550 de ani de la sfințirea bisericii Mănăstirii Putna, au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a monedelor din aur și a monedelor din alamă, pentru colecționare, dedicate împlinirii a 550 de ani de la sfințirea bisericii Mănăstirii Putna, se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României„, conform BNR.

BNR lansează o nouă monedă
BNR lansează o nouă monedă

Caracteristicile monedei sunt următoarele:

-Valoare nominală: 10 lei
-Metal: argint
-Titlu: 999‰
-Formă: rotundă
-Diametru: 37 mm
-Greutate: 31,103 g
-Calitate: proof
-Cant: zimţat

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×