Categorie: Autor:

GALERIE FOTO. BMW i3, cea mai vândută maşină electrică din România

Românii au început să cumpere maşini electrice! În primele nouă luni, numărul automobilelor electrice vândute în România a crescut cu 171%. BMW i3 este cea mai cumpărată maşină electrică din România în primele nouă luni din acest an, potrivit datelor APIA. Vezi mai multe imagini sus, în Galeria Foto!
Piaţa maşinilor care se încarcă direct de la priză a crescut de trei ori în ultimul an. Statisticile arată un volum mult mai mare al acestor maşini, cu menţiunea că hibrizii sunt mult mai numeroşi decât vehiculele electrice, conform APIA. Numărul de maşini electrice şi hibrizi plug-in a crescut în primele nouă luni din 2017 cu 171.6%. În total, au fost livrate 239 de autovehicule electrificate. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA G pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Europa League! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

BMW i3 au ales 49 de români, în primele 9 luni din 2017

BMW i3 este maşina care a atras cel mai mult atenţia clienţilor români, cu 49 de livrări până acum în acest an. În plus, constructorul bavarez a reuşit să vândă 29 de hibrizi plug-in, dintre care cel mai căutat a fost BMW X5 cu 13 exemplare. BMW i3 a primit o nouă baterie care îi ridică autonomia la până la 200 km în condus cotidian sau 300 km în regim de condus economic, devenind astfel modelul electric cu cea mai bună autonomie aflat la vânzare în România. Noul model poate fi comandat la un preţ de 37.080 Euro cu TVA şi beneficiază de o susţinere prin programul guvernamental “Rabla Plus” de 4500 Euro la preţul cu TVA.
Renault a înregistrat 28 de unităţi vândute, cu modelul Zoe, o creştere considerabilă dacă ţinem cont de faptul că anul trecut vindea doar 3 exemplare.
Cea de-a treia marcă importantă pe segmentul electric este Volkswagen, care a vândut 27 de maşini (e-Golf şi Up), faţă de cele 10 de anul trecut.