Un bărbat din Bistriţa a mers la spital pentru o operaţie banală şi s-a întors fără un rinichi! Ce s-a întâmplat

Raluca Ogaru   
în Reality show
19/03/2018, 20:27
Un bărbat din Bistriţa a mers la spital pentru o operaţie banală şi s-a întors fără un rinichi! Ce s-a întâmplat GALERIE FOTO
Ştefan Milu, un bistriţean de 63 de ani, a aflat în anul 2016 că are o piatră la rinichiul drept, care ar putea cauza un blocaj renal. A încercat să rezolve problema cu tratamente naturiste, însă, în cele din urmă, văzând că nu funcţionează, a început să se intereseze despre intervenţiile chirurgicale pe care le-ar putea face.
 
A ajuns inclusiv în Cluj-Napoca, la medicul Lucan, care i-ar fi cerut 7.400 de euro pentru această intervenţie. Considerând suma mult prea mare, bărbatul a încercat şi la Târgu Mureş, ajungând în cele din urmă să se opereze la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, după ce a auzit de Vlad Gheorghe Petcu, un urolog care făcea operaţii laparoscopice, minim-invazive.
 
„M-am prezentat la internare, i-am dat 2.700 de lei în mână, bacşiş, şi un ceas de şemineu, care costă peste 500 de euro. Mi-a dat de înţeles că aşa merg treburile. Mi-a spus că îl costă să aducă materialele de schimb la aparatul laparoscopic, care trebuie folosite la fiecare operaţie. Am intrat în sala de operaţii la 08:00 şi am ieşit la 14:30 – 15:00, fără un rinichi”, explică Ştefan Milu.
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa deja a predat anchetatorilor toate documentele solicitate.
 
„În cursul lunii noiembrie, Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean a solicitat de la Spitalul Judeţean fişa postului medicului curant, un punct de vedere din partea spitalului şi fişa de observaţie clinică generală. Medicul spune că şi-a făcut datoria şi în cazul intervenţiei au fost complicaţii care au dus la extirparea rinichiului”, a declarat managerul spitalului, Gabriel Lazany.
 
Vlad Gheorghe Petcu nu poate spune multe despre acest subiect, din cauza anchetei în curs, dar şi a secretului medical. Acesta a spus însă că el consideră că a procedat corect. Acesta nu a vrut să comenteze nici despre presupusa mită care i s-ar fi dat.
 
Sursa: Bistriteanul.ro
 
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×