Bicarbonatul de sodiu, eficient în grădinărit. Dizolvat cu apă, ingredientul ține departe insectele dăunătoare plantelor și legumelor

Dan Suta   
în Stiri mondene
18/10/2019, 15:36
Bicarbonatul de sodiu, eficient în grădinărit. Dizolvat cu apă, ingredientul ține departe insectele dăunătoare plantelor și legumelor

Bicarbonatul de sodiu este unul din cele mai eficiente ingrediente ce poate fi folosit inclusiv în grădinărit sau agricultură. Acest ingredient folosit în special în bucătărie este foarte bun pentru cei care au culturi de viță de vie ori cresc castraveți în grădină.

Bicarbonatul de sodiu, o soluție excelentă pentru îndepărtarea dăunătorilor din grădină

Vița de vie trebuie stropită cu bicarbonat de sodiu combinat cu apă în perioada de maturare a strugurilor. Tot ce trebuie să faceți pentru a avea niște struguri mari și delicioși este să dizolvați aproximativ 75 de grame de bicarbonat într-o sticlă cu apă, prevăzută cu pulverizator. Stropind cultura de viță de vie cu acest amestec banal veți proteja astfel strugurii de mucegaiul cenușiu. De asemenea, va crește conținutul de zahăr din boabele de struguri.

Amestecul poate fi folosit și pentru stropirea altor pomi pentru a ține la distanță omizile ori insecte dăunătoare. Combinația de apă și bicarbonat este bună pentru tratarea castraveților. Bicarbonatul este excelent și pentru tratarea coacăzelor ori a corcodușelor. Prin stropirea castraveților veți reuși să preveniți îngălbenirea frunzelor acestor legume.

bicarbonatul de sodiu
Ingredientul este eficient pentru o serie de probleme, inclusiv în curățenia casei. Sursa foto: ecology.md

Ingredientul, bun și la curățenia casei

Bicarbonatul este cea mai ieftină soluție și în îngrijirea casei. Acest praf alb curăță geamurile cum nu o fac de multe ori nici cele mai eficiente soluții și elimină mirosurile neplăcute din frigider, debara sau mașină. Pulverizarea de bicarbonat cu apă în mașină te va ajuta să scapi de mirosul de țigară, asta dacă a fumat cineva în interiorul mașinii. Totodată, e o soluți eficientă de spălare a vaselor și de îndepărtare a grăsimii ori a petelor de ulei de pe veselă sau cratiță.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×