Bicarbonatul de sodiu, cel mai eficient truc pentru petele din baie. Cureți gresia și faianța în timp record

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
07/12/2019, 18:58
Bicarbonatul de sodiu, cel mai eficient truc pentru petele din baie. Cureți gresia și faianța în timp record
Bicarbonatul de sodiu va face ca baia ta să strălucească de curățenie. Sursa foto: ioana-cuzino.ro

Dacă ești în căutarea unei metode prin care să cureți repede și eficient toate petele din baie, avem soluția ideală pentru tine. Gresia și faianța va fi ca nouă în timp record, cu ajutorul bicarbonatului de sodiu, compus chimic anorganic ce nu trebuie să lipsească din casa ta.

Bicarbonatul de sodiu va face ca baia ta să strălucească de curățenie

Dincolo de efectul garantat, bicarbonatul nu-ți va pune sănătatea în pericol, cum se întâmplă în cazul soluțiilor disponibile în comerț și, mai mult, este extrem de accesibil ca preț. Pentru a îndepărta cu succes mizeria dintre plăcile de gresie și faianță, îți dezvăluim un truc simplu care te va uimi cu siguranță.

Ai nevoie doar de jumătate de cană de bicarbonat de sodiu, jumătate de cană de oţet, jumătate de cană de lămâie și cinci litri de apă. Tot ce trebuie să faci este să amesteci apa şi bicarbonatul, adăugând apoi sucul de lămâie în soluţia obținută. La final, toarnă oțetul și vei observa o reacţie chimică minoră.

Pune soluţia într-o sticlă cu pulverizator și aplică cu încredere pe faianţa murdară. Ai puțină răbdare să acționeze, apoi curăță cu un burete sau o perie și vei vedea că baia ta va străluci, pur și simplu, de curățenie.

Bicarbonatul de sodiu albește și dezinfectează pernele

Gresia și faianța nu sunt singurele „arii de acțiune” ale bicarbonatului de sodiu, care poate albi și dezinfecta cu mare ușurință pernele din casa ta. De altfel, medicii recomandă ca acestea să fie curățate periodic, măcar la interval de o lună, pentru a evita apariția problemelor de sănătate.

Înainte de a lua, însă măsuri drastice, îți propunem să încerci metoda noastră și vei vedea că astfel vei ține toți germenii la distanță. Este vorba despre un amestec cu oţet alb ce are ca rezultat un produs 100% natural care să redea pernelor prospețimea de altădată.

Trebuie să știi că aceste două ingrediente aparent banale au proprietăţi antibacteriene şi de albire care facilitează îndepărtarea murdăriei şi a petelor de transpiraţie. Pentru a prepara soluția magică, pune pernele în maşina de spălat şi, de îndată ce sunt acoperite complet de apă, adaugă bicarbonatul împreună cu oţetul alb. Așteaptă până la finalizarea ciclului complet de spălare, apoi lasă-le să se usuce la soare și ai scăpat de probleme.

Pe lângă dezinfectarea și albirea pernelor, biacarbonatul face minuni și când vine vorba despre îndepărtarea mirosului neplăcut al picioarelor după o zi lungă și obositoare la locul de muncă. Ai nevoie doar de acest compus chimic bun la toate și o jumătate de litru de lapte.

Tot ce trebuie să faci este să torni laptele într-un lighean, adăugând apoi două sau trei linguri de bicarbonat de sodiu. Amestecă puțin lichidul astfel obținut și baia este pregătită.

După ce ai înmuiat picioarele vreme de cinci sau zece minute, spală-le cu apă călduță, șterge-le cu un prosop și aplică puțină cremă hidratantă. În plus, bătăturile vor dispărea ca prin minune în foarte scurt timp, iar picioarele tale vor deveni mai fine.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×