Bicarbonatul de sodiu, bun pentru curățarea bijuteriilor. Metoda prin care poți să le redai strălucirea în doar 15 minute

Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
01/11/2019, 17:14
Bicarbonatul de sodiu, bun pentru curățarea bijuteriilor. Metoda prin care poți să le redai strălucirea în doar 15 minute
Bicarbonatul de sodiu, bun pentru curățarea bijuteriilor. Sursa foto: a1.ro

Bicarbonatul de sodiu este bun și pentru curățarea bijuteriilor! Cu toții am văzut că strălucirea bijuteriilor, chiar și de aur, dispare cu timpul. Acestea capătă o culoare închisă și parcă nu mai sunt la fel de frumoase ca atunci când le-am cumpărat, iar o vizită la bijutier este destul de scumpă.

Bicarbonatul de sodiu, bun pentru curățarea bijuteriilor

Bicarbonatul de sodiu este o soluție miraculoasă. Acesta te ajută să-ți menții cuptorul ca nou, te ajută să faci să lucească bateriile de la chiuvetă sau de la cadă, te ajută să scapi de mirosul neplăcut din casă sau din frigider, îți face podoaba capialră să fie din nou sănătoasă și are nenumărate alte întrebuințări.

Tot cu ajutorul bicarbonatului de sodiu putem reda și strălucirea bijuteriilor, chiar dacă au fost purtate cu zeci de ani înainte de bunicii noștri. Soluția este una foarte ieștină și extrem de ușor de făcut, iar ȘTIRIMONDENE.FANATIK.RO te învață cum să o prepari la tine acasă.

Cum să prepari soluția cu bicarbonat de sodiu care va reda strălucirea bijuteriilor tale

Trucul este unul foarte simplu: Fierbi jumătate de ceașcă de apă în clocot. O răstorni într-un recipient preferabil de ceramică sau inox, să nu fie plastic, pui în apa fiartă bine o linguriță de bicarbonat de sodiu, care se va dilua imediat, apa luând culoarea albă.

Pune produsele din aur în respectivul recipient și scoate-le după 15 minute. Acestea vor fi ca noi! Dacă produsele sunt mai mari, poți folosi o cană și două lingurițe de bicarbonat, iar efectul va fi același. Acestea vor străluci la fel ca în ziua în care au fost făcute de bijutier!

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×