Un bărbat a murit cu zile după ce a stat o oră în albia râului Tarcău. Elicopterul SMURD nu a intervenit pentru că ieșise din program de 5 minute

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
16/02/2020, 13:42
Un bărbat a murit cu zile după ce a stat o oră în albia râului Tarcău. Elicopterul SMURD nu a intervenit pentru că ieșise din program de 5 minute
Un bărbat a murit cu zile după ce a stat o oră în albia râului Tarcău. Elicopterul SMURD nu a intervenit *foto: hepta.ro

România noastră, cea de toate zilele, a mai răpit o viață în acest weekend. De data asta totul s-a întâmplat la Brateș, unde un bărbat a căzut de pe stânci până în albia râului Tarcău. Nevasta acestuia a mers de urgență la cabana, de unde a alertat autoritățile. Întrebată dacă există drum pentru că soțul ei să fie scos ușor din albia râului, aceasta a răspuns că da. De aici până la o întreagă harababură nu a mai fost decât un singur pas.

Un bărbat nu a putut fi salvat și a rămas o oră în albia râului Tarcău

Primul apel la 112 s-a înregistrat la ora 15:35, iar spre domiciliul bărbatului a fost trimisă o ambulanță de la Bicaz. Ambulanța a ajuns în 24 de minute, dar asistenul a sunat la rândul său la numărul de urgență, întrucât victima era în comă, cu multiple leziuni și nu putea fi scoasă din râu.

Atunci au fost solicitați pompierii și trimis serviciul Salvamont, care ambele au trimis echipaje la fața locului. Pompierii au ajuns primii, la ora 16,40 și au reușit să scoată victima, care zăcuse în albie mai bine de o oră. Între timp, la locul accidentului a ajuns și o ambulanță cu medic, trimisă de la Piatra-Neamț.

Bărbatul a fost intubat și transportat la spital, unde a ajuns la ora 18,40, adică după mai bine 3 ore de când căzuse în albie. Imediat ce a fost predat la Unitatea de Primiri Urgențe, unde a intrat în stop cardio-respirator. La ora 18,45 au început manevrele de resucitare. Diagnosticul initial era de politraumatism, comă de gradul IV.

Elicopterul nu a mai intervenit că ieșise din program

Potrivit Mesagerul de Neamț, la apelul de la ora 15:35 a fost solicitat și un elicopter SMURD. După aceea s-a decis că nu mai este de nevoie de suport aerian, întrucât bărbatul fusese scos din albia râului.

Între timp, la ora 17:05 salvatorii s-au răzgândit și au cerut Serviciului de Ambulanță un elicopter de la Iași. Însă au primit vestea că serviciul terminasul programul de zbor pentru ziua respectivă.

Așadar, toată această bâlbâială între trei instituții de la salvare ale statului român au dus la încă o persoană care ar fi putut foarte bine să fie salvată, dacă n-ar fi stat în râu, degeaba, timp de o oră.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×