Bani mai mulţi pentru profesorii ”de la ţară”! „E mai greu decât în Sf. Sava, sau în alte licee de vârf”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
04/02/2020, 12:28
Bani mai mulţi pentru profesorii ”de la ţară”! „E mai greu decât în Sf. Sava, sau în alte licee de vârf” GALERIE FOTO
Profesorii care predau în provincie sau la periferie pot lua salarii mai mari. Sursa foto - hepta.ro

Bani mai mulţi pentru profesorii ”de la ţară”! Este dorința premierului Ludovic Orban care nu a ezitat să solicite acest lucru. Șeful Executivului a vorbit despre necesitatea unei stimulari suplimentare a profesorilor care predau in mediul rural sau la periferia oraselor.

Bani mai mulţi pentru profesorii ”de la ţară”!

De altfel, președintele PNL spune că în acest moment există o nevoie acută de investitii masive in proiecte si programe dedicate cresterii calitatii educatiei.

„Trebuie sa initiem programe si sa investim in formarea cadrelor didactice si, mai ales, sa ii stimulam pe aceia care obtin rezultate.

„E mai greu decât în Sf. Sava, sau în alte licee de vârf”

Pentru ca este mult mai greu sa faci performanta in scoli din mediul rural sau de la periferie, unde nu exista neaparat o inclinatie spre invatare si procesul educational care sa provina din familii, precum in Liceul Sf. Sava sau in alte licee de varf”, a declarat Orban.

Șeful liberalilor nu s-a oprit aici și a transmis că grija pentru profesori trebuie să fie una la fel de mare ca cea pentru copii.„Investim in profesori pentru ca ei sunt fundamentul scolii.

Iar aici vorbim despre interventii in formarea initiala si in formarea continua si cred ca este esential sa intelegem ca profesorii au nevoie de formare nu doar in disciplinele pe care le predau.

Au nevoie și de formare pentru formarea de abilitati socio-emotionale, astfel incat sa poata raspunde cu succes diversitatii si nevoilor individuale ale elevilor.
 
Investitia in infrastructura educationala este absolut necesara. Scoala cu spatii deschise si prietenoase este spatiul in care profesorii dedicati sunt mentori si facilitatori pentru elevii lor. Investitia in infrastructura trebuie sa insoteasca masurile care vizeaza cresterea calitatii in educatie.
 
Romania de astazi este aproape jumatate Romanie rurala. Studiile recente arata ca aproape jumatate din copiii Romaniei sunt in risc de saracie. De aceea fie nu vin la scoala, fie abandoneaza scoala timpuriu sau calitatea educatiei din scolile lor este precara.

Romania are nevoie de interventii prioritare in aceste comunitati dezavantajate pentru a rupe cercul saraciei, interventii care sa priveasca integrat fiecare caz in parte: pentru ca educatia nu este posibila fara sanatate si sprijin social adecvat nevoilor copiilor”, a adăugat Ludovic Orban.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×