Azi ar fi fost ziua lui Mihai Constantinescu! Mesaje emoţionante pentru marele artist

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
04/01/2020, 12:19
Azi ar fi fost ziua lui Mihai Constantinescu! Mesaje emoţionante pentru marele artist
Astăzi ne amintim de Mihai Constantinescu, una dintre cele mai bune voci ale muzicii ușoare românești. Ar fi împlinit 74 de ani. Sursa foto: Facebook

Ziua de sâmbătă, 4 ianuarie este una tristă pentru fanii lui Mihai Constantinescu, întrucât marele artist ar fi împlinit frumoasa vârstă de 74 de ani. Chiar dacă s-au scurs deja câteva luni bune de când ne-a părăsit, nimeni nu-l poate uita, iar dovadă stă faptul că oamenii continuă și astăzi să-i fredoneze șlagărele nemuritoare.

De altfel, pe rețelele de socializare au curs nenumărate mesaje în amintirea uneia dintre cele mai îndrăgite voci ale muzicii ușoare românești. Cel mai emoționant dintre acestea a venit din partea soției sale, Simona Secrier, care i-a fost alături în fiecare clipă, sperând neîncetat într-o minune.

Mihai Constantinescu ar fi împlinit astăzi 74 de ani. Mesaje emoționante din partea fanilor

Rămâi iubirea mea așa cum te-am visat/Cu chipul tău senin la fel ca altădat…”, a scris partenera de viață a lui Mihai Constantinescu pe contul de Facebook deschis în memoria acestuia, iar reacțiile fanilor nu au întârziat să apară.

Rămâi in sufletele noastre..! Cât de mult noi te-am iubit și apreciat! Odihnă veșnică!”, „Ti-as fi spus altădată LA MULȚI ANI dar acum nu pot decât să mă rog pentru tine , suflet bun să ajungi acolo printre îngeri.Vor bate clopotele astăzi pentru că un înger își pune aripile..Dumnezeu să te ierte Mihai! ?”, „Te vom iubii mereu Mihai CONSTANTINESCU❤❤❤acum,ne vezi de undeva de sus..Pune o vorba buna si pt”noi”la Doamne,Doamne?muritorii,păcătoșii,de pe acest pământ păcătos?dacă meritam?Vei trăi pt noi,de acum..„În cer,acolo”Sus”..Ce frumos❤❤”, sunt doar câteva dintre mesajele primite din partea internauților.

Ce durere. Cu greu realizez că nu mai ești cu noi! Ce bucurie ar fi fost, să fii de sărbători, aici și să ne spunem,.LA MULȚI ANI! Îngere drag, te- am iubit și nu te voi uita , niciodată !Veșnica lui pomenire!”, „Dumnezeu să îl odihnească! Am urmărit aseară emisiunea tv în care a fost omagiat Mihai Constantinescu ….Simona esti o dulceată de fată!?”, au mai scris aceștia.

„Important e ce lăsăm, nu ce luăm! Materialul se distruge, însă spiritul poate rămâne multă vreme”

Fost membru al grupurilor Mondial şi Modern, cu o carieră prolifică în televiziune, care a înregistrat mai mult de 15 albume, colaborări şi solo, Mihai Constantinescu a primit nenumărate distincţii de-a lungul celor patru decenii de activitate. A absolvit Institutul de Educaţie Fizică şi Sport în 1973, apoi a făcut parte din trio-ul lansat de Titus Munteanu – cu Olimpia Panciu şi Marius Ţeicu.

A colaborat o perioadă îndelungată cu Anastasia Lazariuc. Ne-a părăsit pe data de 29 octombrie 2019, după cinci luni de chin, perioadă în care s-a aflat în comă la Spitalul Floreasca din Capitală. Îndrăgitul artist a  fost decorat post-mortem cu Ordinul Naţional „Pentru Merit“ în grad de Cavaler.

Toate melodiile compuse de mine sunt copiii mei şi reprezintă sufletul, emoţiile şi gândurile mele. Cred că am reuşit să las în urmă ceea ce-mi doream. Nu mi-am dorit niciodată foarte mult.

Știm cu toţii, atunci când părăsim lumea asta nu luăm cu noi nimic. Important e ce lăsăm, nu ce luăm. Şi lăsăm doar ceea ce spiritul nostru a hotărât să lase.

Pentru că materialul se distruge după o perioadă, oricât ar fi de valoros, însă spiritul poate rămâne multă, multă vreme”, mărturisea Mihai Constantinescu într-un interviu. Spirit liber, marele nostru artist vedea viaţa asemenea unui vis pe care oamenii îl spulberă adesea cu preocupări meschine, în loc să se bucure de el și să-l trăiască din plin.

Viaţa e un vis, nu vezi? Şi atunci, de ce ne omorâm, de ce ne zbatem, de ce ne luptăm? Divinitatea este infinită, ea nu are timp, pe când noi avem un timp bine stabilit pe Pământ. De ce nu realizăm că am putea fi puţin mai înţelepţi şi să vedem viaţa şi altfel?

De ce e nevoie să ne urâm, să ne invidiem, să ne vorbim urât şi să ne duşmănim? Lupta asta nu ştiu daca face bine cuiva, dimpotrivă, ne scurtează viaţa, ne face să fim în permanenţă preocupaţi de rău şi să nu mai avem timp să ne gândim şi la bine.

Noi avem nevoie de linişte, de puţină visare, nu se poate să nu mai fim oameni, ne-am transformat în roboţi. Fără iubire eşti o biată maşină, nu mai eşti om. Am devenit foarte răi”, a mai spus îndrăgitul solist de muzică ușoară.

 

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×