Avocatul bărbatului care a murit în timp ce era imobilizat de jandarmi cu spray lacrimogen cere schimbarea încadrării juridice a acuzaților de la ucidere din culpă în omor

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
18/02/2020, 14:12
Avocatul bărbatului care a murit în timp ce era imobilizat de jandarmi cu spray lacrimogen cere schimbarea încadrării juridice a acuzaților de la ucidere din culpă în omor
Momentul în care bărbatului i se pulverizează în față spray-ul lacrimogen (Foto: captură YouTube/ ObiectivSuceava)

Ioan Marocico, avocatul familiei bărbatului din Vatra Dornei care a murit după ce a fost imobilizat de către jandarmii care i-au pulverizat spray lacrimogen în față de la mică distanță, a anunțat că, pe baza expertizei IML Iași va cere schimbarea încadrării juridice a faptei de la ucidere din culpă și loviri și alte violențe în omor sau lovituri cauzatoare de moarte, informează Mediafax.

Concluziile IML

Comisia de Avizare și Control a avizat raportul expertizei medico-legale întocmite la Institutul de Medicină Legală din Iași privind moartea bărbatului. Din conținutul raportului reiese că moartea a fost cauzată de insuficiența multiplă pe organ, infarct entero-mezenteric, consecința unei asfixii acute prin pulverizarea unui jet de gaz iritant lacrimogen și presarea victimei cu corpul și genunchii în zona lombară, cu mâinile în zona cervicală, toate acestea ducând la stop cardio-respirator”, a declarat avocatul.

Incidentul a avut loc anul trecut, în timpul unui spectacol de muzică populară. Tatăl unei fetițe de 12 ani a sesizat jandarmii din zonă că un bărbat a atins-o în mod indecent pe fiica sa.

Bărbatul în vârstă de 50 de ani a fost prins repede, dar a opus rezistență astfel că oamenii legii i-au pus cătușele cu forța, după ce l-au imobilizat la pământ.

Intervenție în forță

Cum bărbatul se zbătea în continuare, o jandarmeriță i-a pulverizat un jet de spray lacrimogen în față de la o distanță foarte mică, circa 20-30 de centimetri.

La scurtă vreme, bărbatul a intrat în comă și a fost dus la spital, dar viața nu i-a putut fi salvată.

Dosarul se află în cercetare la Parchetul Militar.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×