Avionul ucrainean prăbuşit în Iran, lovit de o rachetă antiaeriană! Înregistrare video șocantă. Imagini cu puternic impact emoțional

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
10/01/2020, 09:42
Avionul ucrainean prăbuşit în Iran, lovit de o rachetă antiaeriană! Înregistrare video șocantă. Imagini cu puternic impact emoțional GALERIE FOTO
Cadavre recuperate după prăbușirea avionului în Teheran. Sursa foto - Mahmoud Hosseini/dpa

Avionul ucrainean prăbuşit în Iran a fost lovit de o rachetă antiaeriană! O înregistrare video transmisă CNN şi New York Times arată o rachetă care zboară pe cerul Teheranului miercuri şi care loveşte un obiect.

Avionul ucrainean prăbuşit în Iran, lovit de o rachetă antiaeriană!

În jurul acelei ore, avionul ucrainean cu 176 de persoane la bord s-a prăbuşit la puţin timp de la decolarea de pe aeroportul din capitala iraniană.

CNN precizează că nu poate verifica autenticitatea înregistrării, dar clădirile care pot fi văzute par similare celor din suburbia capitalei iraniene. Avionul ucrainean s-a prăbuşit în nordul acestei zone.

Înregistrare video șocantă

Imaginile, trimise CNN şi  New York Times, arată o lumină pe cer, care se mişcă de la stânga la dreapta şi apoi explodează. Avionul a continuat să zboare câteva minute, iar piloţii au încercat să revină pe aeroport. Aparatul de zbor s-a prăbuşit în apropierea aeroportului din Teheran

Avionul de pasageri ucrainean probabil a fost doborât cu o rachetă lansată de artileria antiaeriană iraniană, afirmă oficiali militari americani, în timp ce Guvernul Marii Britanii exprimă „preocupare” privind această ipoteză.

Administraţia din Iran a respins ferm aceste speculaţii, catalogând ideea drept una „fără sens”. Interesant este că și premierul canadian Justin Trudeau merge pe ideea că o rachetă iraniană a doborât avionul ucrainean.

Un oficial american, care invocă date primite prin satelit a declarat că Washingtonul a stabilit, cu un înalt grad de certitudine, că avionul a fost doborât de rachete.

Acelaşi oficial a relatat că avionul ucrainean, un Boeing 737-800, a fost urmărit de radarul iranian încă de la decolare. Alţi doi oficiali americani au firmat că, în opinia Washingtonului, avionul a fost doborât accidental.

Potrivit The New York Times, mai multe detalii ar indica autenticitatea înregistrării video. Clădirile văzute în fundal au o arhitectura specifică şi cel puţin cinci etaje. Mai multe rânduri de clădiri sunt vizibile, fiind compatibile cu imaginile care se pot observa prin satelit

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×