Avertizare ANM cod portocaliu de ninsori: prognoza meteo pentru weekend

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
14/12/2018, 11:56
Avertizare ANM cod portocaliu de ninsori: prognoza meteo pentru weekend
Avertizare ANM cod portocaliu de ninsori prognoza meteo pentru weekend

ANM avertizează că urmează o vreme cu fenomene meteo extreme. Specialiștii au stabilit că întregul teritoriu al țării va fi sub cod galben și portocaliu de ninsori și vreme extremă. Informarea meteorologică este valabilă în intervalul – 14 decembrie (ora 19) până în data de 16 decembrie (ora 18). România va fi îngropată, la propriu, în zăpadă! Stratul de zăpadă va avea între 50-70 de centimetri.

Fenomenele vizate sunt ninsori abundente, lapoviță, ploi și polei. În intervalul menționat aria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde cea mai mare parte a țării. În noaptea de vineri spre sâmbătă (14/15 decembrie) vor fi mai ales ninsori. Din a doua parte a zilei de sâmbătă (15 decembrie) în Dobrogea va ploua, iar în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și local în Transilvania vor fi precipitații mixte și se va forma polei. Local, precipitațiile vor fi importante cantitativ.

Avertizare ANM de cod galben de ninsori

Avertizare ANM cod portocaliu de ninsori: prognoza meteo pentru weekend
Avertizare ANM cod portocaliu de ninsori: prognoza meteo pentru weekend

Între 14 și 16 decembrie, în Banat, cea mai mare parte a Crișanei, vestul și sudul Transilvaniei, vestul și nordul Olteniei, jumătatea de nord a Munteniei, precum și în zona Carpaților Meridionali. Occidentali și de Curbură vor fi ninsori și precipitații sub formă de ninsoare care se va depune într-un strat consistent de zăpadă. Vântul va bătea cu putere, cu rafale de peste 60 de kilometri/h, iar în regiunile sudice și sud-vestice, cu viteze, în general, de 45…50 km/h.

Avertizare ANM de cod portocaliu de ninsori

De mâine, 15 decembrie (ora 06.00), până în data de 16 decembrie (ora 12.00) în județele Timiș și Caraș-Severin, precum și în zona de munte a județelor Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova va ninge abundent, va fi viscol, iar zăpada se va așeza într-un strat semnificativ.

„În zona montană înaltă va fi viscol, iar rafalele vor depăși 70 km/h.” Va ninge abundent și se vor cumula peste 60…70 l/mp, iar stratul de zăpadă nou depus va fi semnificativ! De mâine, va începe să ningă și în Capitală, potrivit meteorologilor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×