Avertismentul doctorului Gheorghe Mencinicopschi despre carnea de pui: “Puii sunt injectați după sacrificare”

Catalin Nae    Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
22/09/2019, 15:32
Avertismentul doctorului Gheorghe Mencinicopschi despre carnea de pui: “Puii sunt injectați după sacrificare” GALERIE FOTO
Avertismentul doctorului Gheorghe Mencinicopschi despre carnea de pui: “Puii sunt injectați după sacrificare”

Carnea de pui care este vândută în magazine se pare că este o adevărată bombă pentru sănătate. Chiar dacă mulți părinți aleg mai repede puiul, în detrimentul porcului, pentru a-și hrăni copiii, se pare că pericolul este chiar mai mare. Doctorul Gheorghe Mencinicopschi a vorbit despre ce conține carnea care vine din magazine.

Puii vânduți în magazine sunt injectați cu hormoni de către crescători

Profesor doctor Gheorghe Mencinicopschi, unul dintre cei mai cunoscuți specialiști din domeniul alimentației, a vorbit la emisiunea ”Voi cu Voicu”, de la Antena 3, despre pericolul pe care îl reprezintă carnea pe care o găsim în magazine.

”Este o mică confuzie. Puii nu sunt injectați când sunt vii. Pot fi tratați când se îmbolnăvesc, dar ei sunt injectați după ce au fost sacrificați. Se injectează saramură. Nu este doar apă cu sare, conține și glutamat și așa mai departe. Este injectarea pentru a crește greutatea, a face carnea fragedă și gustoasă” spune doctorul Mencinicopschi.

Puii vânduți în magazine sunt injectați cu hormoni de către crescători
Puii vânduți în magazine sunt injectați cu hormoni de către crescători. Sursa foto: retete.acasa.ro

Puii sunt plini de metale grele

”La unele animale se acumulează metale grele în grăsime, din cauza poluării. Planeta este poluată global, tehnologiile industriale nu pot fi schimbate decât foarte greu, producătorii sunt presați. Grăsimile hidrogenate, margarinele, deși nu conțin colesterol, sunt cancerigene. Cine plătește pentru amarul de ani în care atâția oameni s-au îmbolnăvit?” a precizat nutriționistul.

O altă informație apărută în presă ne arată cum să recunoaștem carnea cu hormoni. Dacă bucata de carne prezintă o linie albă pe suprafața ei, este posibil ca puiul să fi suferit disfuncții musculare sau a fost hărnit cu mâncare plină cu hormoni, pentru a crește mai repede, scrie A1.ro. De asemenea, apariția liniilor albe crește conținutul grăsimii cu până la 200%, sănătatea fiind pusă în pericol.

Pe lângă hormoni, crescătorii folosesc și antibiotice, pentru ca păsările să reziste și în medii improprii. Aceste pastile duc, de altfel, și la îngrășarea păsărilor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×