Avertismentul Ministrului Sănătății din Franța: „Există unei riscul unei pandemii de coronavirus”

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
18/02/2020, 16:23
Avertismentul Ministrului Sănătății din Franța: „Există unei riscul unei pandemii de coronavirus”
Ministrul Sănătății din Franța, Oliver Veran, a vorbit despre posibilitatea unei pandemii din cauza coronavirus *foto: hepta.ro

Olivier Veran, noul ministru francez al Sănătăţii, a anunțat marţi că există un ”risc credibil” ca epidemia de coronavirus din China să se transforme într-o pandemie care să se răspândească global, arată presa străină. El a mai spus însă că țara sa este pregătită să gestioneze orice probleme.

Ministrul Sănătății din Franța, avertisment cu privire la coronavirus

Veran a recunoscut pentru postul de radio France Info că posibilitatea ca epidemia de coronavirus să ajungă o pandemie „Este atât o ipoteză de lucru, cât şi un risc credibil”.

Cu toate acestea, Veran a precizat că Franţa este pregătită să gestioneze orice fel de scenariu, iar sistemul său de sănătate este suficient de rezistent şi bine echipat.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), pandemie semnifică răspândirea în întreaga lume a unei boli noi. Luni, directorul programului de urgenţe din cadrul OMS, Mike Ryan, a spus, atunci când a fost întrebat dacă epidemia s-a transformat în pandemie:

„Problema reală este dacă observăm o transmitere eficientă în comunitate în afara Chinei, iar în momentul de faţă nu observăm asta”.

Prima victimă coronavirus în afara Asiei a avut loc în Franța

Întrebările puse noului ministru al sănătății din Franța vin în contextul în care prima victimă a temutului coronavirus în afara Asiei a avut loc chiar în „Hexagon”.

A fost vorba de un turist chinez în vârstă de 80 de ani care a decedat săptămâna trecută în Franța. De altfel, ați patru pacienți care au fost testați pozitiv pentru această epidemie sunt spitalizați în Hexagon.

Peste 73.000 de oameni au contactat noul coronavirus, din care peste 800 de persoane se aflau în afara Chinei. Dintre aceștia au murit 1873 de persoane, din care 1868 în China, o persoană în Hong Kong, una în taiwan, una în Filipine, una în Japonia și una în Franța.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×