Avarie uriașă în Capitală! Două sectoare fără apă și căldură! Reacția Gabrielei Firea: „E un sabotaj”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
08/02/2020, 14:55
Avarie uriașă în Capitală! Două sectoare fără apă și căldură! Reacția Gabrielei Firea: „E un sabotaj” GALERIE FOTO
Primarul Geeneral al Capitalei, Gabriela Firea se plânge că este sabotată. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO.

Avarie uriașă în Capitală acolo unde două sectoare au rămas fără apă caldă şi căldură. Se întâmplă lucrul acesta după ce o magistrală principală care alimentează sectoarele 2 şi 3 de la CET Sud a cedat.

Avarie uriașă în Capitală!

Acum, conducerea Termoenergetica susţine că vina aparţine ELCEN, care a livrat în sistem apă cu un debit mult prea mare şi cu 20 de grade în plus. Totul a făcut ca ca magistrala să cedeze din cauza presiunii.

Nu de aceeași părere este și Gabriela Firea. Primarul General al Capitalei susține că avaria termică reprezintă un sabotaj provocat în urma unui ordin politic. Scopul ar fi ca edilul Bucureștiului să fie acuzat că lasă oamenii fără căldură. Edilul cere ca Elcen să afle responsabilul.

Două sectoare fără apă și căldură!

„E un sabotaj în dorința de a lovi în primarul Capitalei ca acesta să fie acuzat de cetățeni că ar fi vinovat de avarie. Nu suntem vinovați. Instanța și cei care vor ancheta vor decide ce riscă (cei responsabili de avarie, n.r).

Noi facem (plângere, n.r.) împotriva Elcen, iar conducerea Elcen să afle cine a dat odinul politic pentru acest sabotaj. Pentru că nu mi se pare o întâmplare”, a declarat Gabriela Firea la un post de televiziune.

Direcția Termoenergetica susține, de asemenea, că vina aparține ELCEN.”Am reușit și am izolat avaria astfel încât 300 de blocuri să fie afectate de pe raza sectoarelor 2 și 3. Urmează să facem o nouă izolare astfel încât numărul acestora să se reducă.

Sperăm ca până la finalul zilei să remediem tot ce s-a întâmplat. O astfel de avarie se poate întâmpla, în mod normal, din 3 cauze: din punct de vedere al debitului, presiunii și temperaturii.

Acești 3 parametri sunt comandați de dispeceratul central al nostru și avem în sistemul informatizat evoluția fiecăruia. Comanda a fost de 96 – 98 de grade, iar în interval de 30 de minute, în jurul orei 9, am primit în rețea apă cu 20 de grade mai fierbinte decât solicitasem. Aceasta a provocat avaria.

Este evident că o astfel de situație nu este una normală. Este anormal să se întâmple așa ceva, vorbim de oameni care lucrează de zeci de ani în sistem. O diferență atât de mare, de 20% nu este ceva întâmplător”, au transmis reprezentanții companiei

De remarcat că în urma avariei 300 de blocuri sunt afectate. Se estimează că peste 20 de mii de oameni au rămas fără apă caldă și căldură.

Inițial, Gabriela Firea a anunțat pe o rețea de socializare că depune plângere pentru sabotarea sistemului de termoficare deoarece angajații ELCEN ar fi efectuat în mod intenționat o avarie gravă, unde „s-a greșit cu 20 de grade mai mult”.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×