Autorităţile medicale din SUA sunt bulversate. Un pacient a fost depistat cu coronavirus, dar nu se ştie cum a fost infectat

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
27/02/2020, 10:51
Autorităţile medicale din SUA sunt bulversate. Un pacient a fost depistat cu coronavirus, dar nu se ştie cum a fost infectat
Coronavirusul a fost depistat la un locuitor din California

Autorităţile din SUA sunt bulversate după ce un locuitor din Solano County, California, a fost depistat cu coronavirus, în contextul în care nu a călătorit în zone afctate şi nici nu a intrat în ontact cu persoane infectate.

Un pacient cu coronavirus din SUA nu se ştie cum a fost infectat

Autorităţile americane sunt bulversate după ce un locuitor din Solano County, California, a fost depistat cu coronavirus, în contextul în care nu a călătorit în zone afctate şi nici nu a intrat în ontact cu persoane infectate, informează CNN.

Aşadar, felul prin care pacientul a fost expus la coronavirus este necunoscut, a anunţat într-un comunicat de presă Centrul american pentru Controlul Bolilor (CDC).

Donald Trump spue că riscul răspândirii coronavirusului în SUA este mic

Este posibil ca acest caz să fie unul de transmitere prin colectivitate a noului virus Covid-19, ceea ce ar fi prima oară când o astfel de situaţie are loc în Statele Unite”, au transmis reprezentanţii CDC.

„Transmitere prin colectivitate” este un termen care presupune că virusul s-a răpândit într-o cumunitate, iar „sursa infecţiei este necunoacută”, a mai anunţat CDC.

Totuşi, există posibilitatea ca pacientul să fi fost expus la o persoană infectată care s-a întors recent dintr-o zonă afectată de epidemie”, au precizat oficialii CDC.

Pe de altă parte, preşedintele Donald Trump a declarant că riscul de răspândire a coronavirusului este foarte scăzut în America.

Riscul pentru poporul american este foarte redus”, a spus Donald Trump. De asemenea, acesta a dăugat că că l-a desemnat pe vicepreședintele Mike Pence să coordoneze activitățile de combatere a COVID-19.

Donald Trump a mai spus că specialiştii din domeniul sanitar sunt ”pregătiți, dornici și capabili” să acționeze rapid dacă virusul începe să se răspândească.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×