Autoritățile de la Beijing ascund numărul real al morților în cazul epidemiei de coronavirus. Bilanțul adevărat, publicat de compania chineză Tencent

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
06/02/2020, 16:03
Autoritățile de la Beijing ascund numărul real al morților în cazul epidemiei de coronavirus. Bilanțul adevărat, publicat de compania chineză Tencent
Autoritățile din China ascund numărul real al morților în cazul coronavirusului? Sursa foto: Hepta.ro

Guvernul de la Beijing a transmis că numărul persoanelor decedate din cauza infecției cu coronavirus a ajuns la 563, iar numărul bolnavilor la 28.018, dar se pare că adevărul este cu totul altul. Realitatea tragediei din China a fost publicată pentru scurt timp pe site-ul unei companii de sănătate, iar oamenii s-au speriat când au văzut cifrele.

Bilanțul real al morților și bolnavilor în cazul coronavirsului din China

Compania chineză Tencent „a scăpat” în mediul online bilanțul real al evoluției epidemiei care a izbucnit în piața din orașul Wuhan. Reprezentanții celui mai mare furnizor de date de sănătate din China au realizat un bilanț paralel și spun că situația este dramatică.

Un raport al acestei companii arată că situația epidemiei din Wuhan a escaladat și că autoritățile ascund adevăratele date ale persoanelor moarte și bolnave. Oamenii din sistemul medical chinez și experți în sănătate din Occident au ținut un bilanț paralel și susțin că numărul morților este 24.589, iar al pacienților este 154.023.

Autoritățile de la Beijing ascund adevărul despre coronavirus?

Pe scurt, numărul persoanelor decedate din cauza infecției cu coronavirus, cât și numărul pacienților infestați este de zeci de ori mai mare decât vor să transmită autoritățile. Mulți oameni sunt de părere că bilanțul transmis de compania Tencent este cel real, mai ales că firma este apropiată guvernului de la Beijing.

Rămâne întrebarea: de ce China încearcă să mușamalize adevărul despre coronavirus? Cel mai probabil autoritățile nu au dorit să spună adevărul pentru a ascunde dimensiunea dezastrului cu care se confruntă China încă din luna decembrie a anului trecut.

Coronavirusul din China se extinde într-un mod alarmant

Autoritățile din China au luat decizia de a băga în carantină orașul Wuhan, dar și mai multe localități din apropiere. Pentru această situație ministerul Finanțelor din Beijing și cel al Sănătății a pus la bătaie aproximativ 60 de miliarde de Yuani pentru a lupta împotriva extinderii virusului.

Din păcate, virusul s-a extins razant la nivel mondial fiind depistat în Australia, Cambogia, Thailanda, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan, SUA, Canada, Vietnam, Singapore, Franța și Germania. În plus și în alte țări au fost raportate câteva cazuri suspecte legat de acest nou tip de coronavirus periculos.

Oamenii de știință din Hong Kong au dezvoltat vaccinul contra coronavirus, dar cotidianul South China Morning Post a scris că antidotul nu va fi pus încă la dispoziția populației, întrucât cercetătorii mai au nevoie de timp pentru a-l testa.

Virusul periculos din China a izbucnit într-o piață din Wuhan în urmă cu circa două luni și s-a extins într-un ritm rapid continuând să facă tot mai multe victime atât pe teritoriul Chinei, cât și în alte țări la nivel mondial.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×