Autocar plin cu români, blocat în Bulgaria din cauza ninsorilor abundente

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
06/02/2020, 17:31
Autocar plin cu români, blocat în Bulgaria din cauza ninsorilor abundente
Autocar plin cu români, blocat în Ungaria din cauza ninsorilor abundente. Sursa foto: Hepta

Ninsorile abundente afectează și țara vecină, Bulgaria. Din această cauză, agenția de presă bulgară anunță că un autocar cu turiști români a rămas blocat în nămeți.

Un autocar cu români a rămas blocat în nămeții din Bulgaria

Potrivit Agerpres, care citează agenția bulgară BTA, autocarul cu români a răma blocat în pasul Republika, în apropiere de satul Voneshta Voda, Bulgaria, din cauza ninsorilor puternice care au paralizat circulația rutieră în statul vecin.

Căderile masive de zăpadă și vântul puternic a dus la întreruprerea alimentării cu energie electrică în mai multe localități din Bulgaria, iar drumurile din nordul țării au fost închise.

Totodată, Agenţia de Infrastructură Rutieră anunță că circulația camioanelor grele este restricționată din cauza condițiilor meteo extreme. Încă de miercuri, Bulgaria a fost acoperită de zăpadă, iar mai multe localități din districtele Ruse, Şumen (nord) şi Sliven (sud) au rămas fără curent electric.

Cel mai greu se circulă în Bulgaria în districtele Ruse, Razgrad şi Şumen, dintre care în Razgrad autoritățile au decis închiderea drumurilor pentru întreaga circulație.

Zăpada a paralizat aproape întreaga țară vecină

În ciuda restricțiilor, Agenţia de Infrastructură Rutieră anunță că au existat cazuri în care unii șoferi de camion au refuzat să respecte indicațiile autorităților și au pornit la drum.

Toate trecătorile montane din Bulgaria sunt acoperite de nămeți, Shipka, Republika şi Troyanski sunt închise circulației, mai anunță oficialii bulgari.

În regiunea Sofia, în jur de130 de copaci s-au prăbuşit, iar peste 500 de vehicule grele au trebuit să fie remorcate.

Căderile masive de zăpadă au dus și la perturbarea transportului feroviar, iar Portul Varna a fost închis din cauza vântului puternic.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×