Autobuzele, tramvaiele și troleibuzele vor circula în continuare în București. Numărul lor a fost redus cu 40%

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
31/03/2020, 17:24
Autobuzele, tramvaiele și troleibuzele vor circula în continuare în București. Numărul lor a fost redus cu 40%
STB își reduce parcul auto cu 40% în perioada crizei. Foto: Facebook Gabriela Firea

STB a decis să reducă cu 40% numărul autobuzelor, tramvaielor și troleibuzelor din traficul bucureștean. Cu toate acestea, nicio linie de transport nu a fost suspendată, iar mijloacele de transport rămase în trafic vor fi dezinfectate după un program strict.

STB a redus cu 40% numărul de autobuze

Societatea de Transport București va reduce parcul circulant cu 15% începând cu 1 aprilie 2020, în condițiile în care tot mai puțină lume iese din casă și, implicit, folosește transportul în comun în Capitală.

Important, programul din week-end nu se va modifica, conform unui comunicat al STB.

Așadar, din 1 ianuarie numărul autobuzelor, tramvaielor și troileibuzelor aflate în trafic va fi cu 40% mai mic față de o perioada premergătoare epidemiei de coronavirus.

STB va decide în funcție de cerere cum va repartiza mijloacele de transport rămase în circulație. Cel mai important, conform reprezentanților STP, este ca oamenii să poată circula în condiții care să nu le pună în pericol sănătatea.

Noul orar va fi anunțat în curând pe site-ul oficial al STB, www.stbsa.ro. Dezinfectarea tuturor vehiculelor aflate în continuare în traseu se va face de două ori pe zi cu substanțe pe bază de clor, care distrug virusurile.

De asemenea, STB îți anunță călătorii că activitatea directă de relații cu publicul a fost suspendată, însă oamenii pot lua în continuare legătura cu instituția:

„Pe de altă parte, STB SA amintește că activitatea directă de relații cu publicul a fost suspendată până la o dată care va fi comunicată ulterior și recomandă utilizarea datelor de contact prin internet sau telefon. Astfel:

– pentru informații generale sau sesizări referitoare la programul de circulație: telefon +40219391;

– pentru informații și sesizări referitoare la titlurile de transport (plata prin intermediul telefonului mobil, plată online, carduri STB, centre de vânzare etc): telefon +40213365650/ interior 30 sau interior 31; +40213074180; +40213111398;

– pentru avize edilitare, închiriere vehicule, obiecte pierdute, răspunsuri la petiții și adrese, angajări, pensionări, cursuri de formare profesională: telefon +4021 307 4426;

– pentru informații și sesizări referitoare la corpul de control: telefon +40214503952”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×