Birourile Permanente reunite ale Parlamentului au stabilit că miniștrii cabinetului Cîțu vor fi audiați pe durata a trei zile: marți, miercuri și joi. Data la care urmează să se dea votul de încredere pentru guvernul Cîțu în plen urmează să se stabilească abia după audieri.
Surse parlamentare citate de Agerpres susțin totuși că este foarte probabil ca ședința de plen să aibă loc lunea viitoare, pe 9 martie.
”Cu unanimitatea celor prezenţi am adoptat calendarul de audiere a miniştrilor propuşi în comisiile parlamentare reunite – începând cu ziua de mâine, poimâine şi răspoimâine, urmând ca la începutul săptămânii viitoare, Birourile permanente reunite să se reunească pentru a stabili programarea şedinţei de plen reunit. A fost o unanimitate, nu au fost discuţii, nu au fost contradicţii, nu au fost probleme”, a declarat vicepreședintele Senatului, Titus Corlățean.
Premierul desemnat a depus, vineri, la Parlament lista miniștrilor și programul de guvernare cu care va cere învestirea din partea Parlamentului. Florin Cîțu propune aceiași miniștri pe care îi are și cabinetul Orban, singura excepție fiind nominalizarea deputatului Lucian Heiuș pentru postul de ministru al Finanțe.
Prevederile regulamentului ședințelor comune prevede că votul de învestire al Guvernului se acordă în maxim 15 zile de la depunerea programului de guvernare și listei miniștrilor.
Votul din plen este precedat de audierea fiecărui ministru în comisiile parlamentare de specialitate al căror aviz este consultativ.
Votul de încredere din plen este secret cu bile. Pentru a obține majoritatea necesară, guvernul lui Florin Cîțu are nevoie de 233 de voturi.