Auchan primeşte uleiul uzat! Puncte de colectare în toată ţara şi premii pentru cei care îl aduc

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
22/10/2019, 12:24
Auchan primeşte uleiul uzat! Puncte de colectare în toată ţara şi premii pentru cei care îl aduc
Auchan strânge ulei uzat pentru reciclare. Sursa foto: banatulazi.ro

Auchan a început operațiunea de colectare a uleiului uzat pentru a fi reciclat și transformat în biocombustibili, în toate hypermarket-urile pe care compania le are deschise în țară. Cumpărătorii trebuie să strângă uleiul în recipiente de plastic de jumătate de litru, iar în schimb, în funcție de cantitatea dusă pentru reciclare, clienții vor fi recompensați cu detergent de vase, sticle cu apă plată sau ulei de floarea soarelui.

Auchan reciclează uleiul uzat: Ce trebuie să știi

Proiectul de colectare a uleiului uzat a fost inițiat de două dintre hypermarket-urile Auchan din București, din cartierele Drumul Taberei și Crângași. Acesta a fost extins la toate cele 33 de magazine Auchan din țară, iar campania de strângere a uleiului folosit începe chiar din această săptămână. Clienții care vor să afle lucruri suplimentare despre această campanie și alte promoții lansate de Auchan se pot adresa la departamentul Serviciu Clienți.

De asemenea, pot apela la numerele de contact ale magazinelor din fiecare oraș, la această adresă: românia.auchan.ro/contact. În ultimele patru luni, campania s-a dovedit a fi una de real succes în cele două Auchan-uri din Crângași și Drumul Taberei, unde s-au strâns deja peste 150 de litri de ulei, care urmează să fie transformați în biodiesel.

auchan
Uleiul va putea fi colectat începând din săptămâna aceasta la orice punct de colectare de la magazinele Auchan din România. Sursa foto: protv.md

Peste 90% din uleiul uzat poluează mediul înconjurător, susține Agenția Națională pentru Protecția Mediului

Consumatorii casnici sunt cei mai mulți din România care poluează mediul înconjurător cu ulei uzat, motiv pentru care cu această campanie a fost de acord Agenția Națională pentru Protecția Mediului, instituție cu care Auchan colaborează din prima zi a colectărilor. 90% din uleiul consumat ajunge în canalizările orașelor, iar asta, l nivel industrial, este o amenințare pentru mediul înconjurător. 1 singur litru de ulei alimentar aruncat în canalizare poluează 1 milion de litri de apă, conform unui studiu realizat de icdv.ro, în colaborare cu Agenția de Națională pentru Protecția Mediului.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×