Atenție, șoferi! Peste 4000 de amenzi aplicate șoferilor care vorbeau la telefon

Claudiu Ilie   
în Stiri mondene
21/07/2019, 14:56
Atenție, șoferi! Peste 4000 de amenzi aplicate șoferilor care vorbeau la telefon GALERIE FOTO
Poliția a amendat peste 4 mii de oameni care vorbeau la telefon în timp ce conduceau. Sursa foto - facebook

Atenție, soferi! Poliția anunță măsuri fără precedent și spune că a aplicat nu mai puțin de 4100 de sancțiuni în primele 6 luni ale anului, toate pentru un motiv cât se poate de simplu. Șoferii au fost surprinși vorbind la telefonul mobil în timp ce conduceau. Cifra amenzilor este una mai mare comparativ cu cea din aceeași perioadă a anului trecut.

Atenție, șoferi!

„În primele 6 luni ale anului 2019, pe raza municipiului București, (…) polițiștii au aplicat peste 4.100 de sancțiuni contravenționale pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii, iar în primele 6 luni ale anului 2018 au aplicat peste 3.700 de sancțiuni contravenționale pentru aceeași abatere”, au precizat reprezentanții Poliției Capitalei.

Vă readucem aminte că folosirea telefoanelor mobile la volan, cu excepția celor prevăzute cu dispozitive de tipul „hands free” este sancționată contravențional cu 2 sau 3 puncte amendă și 2 puncte penalizare. Un punct de amendă reprezintă 10% din salariul minim brut pe economie, ceea ce reprezintă deja o sumă destul de consistentă și o gaură în bugetul fiecăruia.

Atenție, soferi! Telefon la volan
Poliția spune că va continua să aplice amenzi pentru vorbitul la telefon. Sursa foto – facebook

Peste 4000 de amenzi aplicate șoferilor care vorbeau la telefon

„Folosirea telefonului mobil în timpul conducerii pe drumurile publice, fără dispozitive de tip mâini libere conduce la diminuarea atenției, pierderea reflexelor, toți acești factori concurând în mod direct la producerea unor evenimente rutiere uneori cu consecințe deosebit de grave”, se mai arată în sursa citată.

Totodată, polițiștii spun că au aplicat 14 sancțiuni contravenționale pentru aruncarea, lăsarea ori abandonarea pe drumul public de obiecte, materiale, substanțe sau vehicule, după caz.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×