Atenția la jucăriile pe care le cumpărați copiilor de Moș Nicolae. Avertismentul Poliției Române

Dan Suta    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri de ultima ora
03/12/2019, 13:22
Atenția la jucăriile pe care le cumpărați copiilor de Moș Nicolae. Avertismentul Poliției Române
Cei care achiziționează jucării de Moș Nicolae trebuie să fie foarte atenți. Sursa foto: startupcafe.ro

Poliția Română lansează un avertisment pentru părinții care în aceste zile dau iama prin magazine și prin piețe pentru a cumpăra jucării copiilor, cu ocazia venirii lui Moș Nicolae. Cei de la Ministerul de Interne fac recomandări privind pericolele care îi pândesc pe cei mari.

Poliția Română, recomandări pentru părinții care le cumpără jucării copiilor de Moș Nicolae

Polițiștii îi încurajează pe părinți să cumpere cadouri pentru copii, dar numai din magazinele specializate, acolo unde primesc bonuri fiscale sau chitanțe, ori facturi dacă le cumpără pe persoană juridică.

Poliția Română ne mai recomandă să fim atenți și la magazinele online de unde ne achiziționăm lucrurile. Oficialii ne spun să avem încredere doar în magazinele care își afișează toate datele de contact, pentru ca în caz de neplăceri să existe adrese unde să se facă plângerile.

E musai să comparăm ofertele și să citim etichetele!

E bine, de asemenea, să nu plătim în avans pentru produsele pe care le achiziționăm, fie că e vorba de shopping-ul online sau fizic, în magazinele de specialitate.

„Analizați cu atenție ofertele foarte tentante sau dacă un vânzător insistă să încheiați o tranzacţie! Comparați ofertele de preţ, condiţiile de livrare şi garanţie ale mai multor comercianţi înainte de a lua o decizie!”, transmite Poliția într-un comunicat de presă.

Produsele, în special jucăriile, trebuie să aibă marcajul CE, care arată că produsul este sigur și respectă normele Uniunii Europene.

Mai mult, jucăriile trebuie să aibă și instrucțiunile de utilizare și avertismente dacă acestea pun în pericol sănătatea copiilor (există multe jucării care au specificația că elementele lor pot fi înghițite de copii mai mici de trei ani).

„Unele jucării necesită o atenție deosebită dat fiind riscurile particulare pe care le prezintă (jucăriile alimentate electric – riscuri de arsuri și de explozie, jucăriile gonflabile, precum și cele care au muchii tăioase sau piese ușor detașabile – risc de ingerare de către copii sau de sufocare)”, mai transmit cei de la MAI.

„În cazul jucăriilor considerate periculoase, instrucțiunile de utilizare trebuie să avertizeze în mod complet și eficient asupra pericolelor ce pot apărea în timpul folosirii, dar și modul de evitare a oricărui risc”, se mai arată în comunicatul de presă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×