Atac terorist în New York! O bombă a explodat prematur şi l-a rănit pe atentator şi alte 3 persoane!

O explozie a avut loc luni la prânz într-o staţie de metrou new-yorkeză de sub terminalul de autobuze al autorităţii portuare din Midtown Manhattan. Poliţia l-a anihilat imediat pe atentator, un cetăţean de 27 de ani din Bangladeshi, care trăia de 7 ani în Statele Unite.  

Fostul şef al NYPD, Bill Bratton a declarat că „suspectul încerca să plaseze bomba, iar aceasta a explodat tocmai când striga că tot ceea ce face este în numele ISIS”, catalogând incidentul drept „un atac terorist”.

Atac terorist, la câteva zile după ce preşedintele Trump a recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului

În urma deflagraţiei, suspectul a fost rănit, precum şi alte trei persoane, dar nimeni nu se află în stare critică. Atentatul a avut loc doar la câteva blocuri distanţă de Times Square, într-o zonă intens circulată, frecventată de cei ce iau autobuzul spre New Jersey.

Incidentul s-a petrecut la câteva zile după ce preşedintele Donald Trump a recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului. În toată lumea au avut loc demonstraţii, ca urmare a acestui anunţ, iar una dintre cele mai mari mişcări populare a avut loc tocmai în Bangladesh, ţară în care musulmanii sunt majoritari.