Atac terorist în Ierusalim. Un tânăr a intrat cu mașina într-un grup de oameni. 14 persoane au fost rănite

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
06/02/2020, 09:26
Atac terorist în Ierusalim. Un tânăr a intrat cu mașina într-un grup de oameni. 14 persoane au fost rănite
14 persoane au fost rănite în urma unui atac terorist în Ierusalim. Sursa foto: Twitter.com

Mai mulți oameni care așteptau într-o stație de autobuz din Ierusalim au fost loviți intenționat de o mașină. Incidentul s-a petrecut joi dimineață, iar mai multe persoane au fost rănite și au fost transportate de urgență la spital.

Incident terorist joi dimineața, într-o stație de autobuz din Ierusalim

Cel puțin 14 persoane au fost rănite după ce o mașină i-a lovit din plin în timp de așteptau autobuzul joi dimineața la Ierusalim. Potrivit reprezentanților Poliției printre victime se numără 12 militari israelieni și 2 civili, relatează Reuters.

La locul incidentului s-au deplasat mai multe ambulanțe care au acordat îngrijiri medicale victimelor, apoi acesta au fost transportate la spital. Reprezentanții serviciului de ambulanță Magen David Adom au informat cu unul dintre militari, un tânăr de 20 de ani, se află în stare gravă.

Atacatorul din Ierusalim este căutat de polițiști

„Incidentul este tratat ca fiind un atac terorist”, a declarat un purtător de cuvânt al Poliției, potrivit sursei menționate. Șoferul autoturismului a fugit de la locul faptei, iar la această oră este căutat de organele de poliție din Ierusalim. Mașina a fost găsită ulterior abandonată aproape de Betleem.

Atacul terorist survine la scurt timp după anunțul președintelui american Donald Trump legat de un proiect pentru Orientul Mijlociu care prevede ca Ierusalim să devină capitală ”indivizibilă” a Israelului, însă palestieenii nu sunt de acord cu acest plan pe care îl consideră favorabil numai pentru Israel.

În această dimineață agenţia de presă oficială Waffa a anunţat că un palestinian a fost ucis şi alţi şapte răniţi în ciocniri cu armata israeliană la Jenin, în nordul Cisiordaniei ocupate. Se pare că atacul a avut loc după ce armata israeliană a intrat în oraş pentru a distruge o locuinţă.

Atac armat și pe teritoriul american, la începutul săptămânii

Cel puțin o persoană a fost ucisă, iar alte cinci s-au ales cu răni grave în urma unui atac armat produs în cursul zilei de luni, 3 februarie, în California, Statele Unite ale Americii. Victimele se aflau într-un autocar al companiei Greyhound care circula între Los Angeles şi zona golfului în momentul în care a avut loc incidentul nefericit.

Mai mulți martori care au asistat la tragedie au mărturisit că focul a fost deschis de un bărbat. Se pare că acesta nu a vizat anumite persoane, ci a împușcat oamenii la întâmplare. La momentul atacului se aflau în autocar 40 de persoane.

Șoferul s-a speriat și a oprit în zona Grapevine, aflată la sud de Bakersfield, pe Drumul Interstate 5. Atacatorul a fost identificat de oamenii legii și a fost arestat preventiv, anunța în urmă cu câteva zile Steve Loftus, purtătorul de cuvânt al Poliţiei rutiere din California.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×